Vinkit pienen budjetin hiihtolomaan

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että eilen alkanut hiihtoloma on tuntunut mohkuraisena kivenä kengässä. Ensinnäkin siksi, että minulla ei ole lomaa. Toiseksi siksi, että pojallani on loma. Yhtälö ei täsmää vaan aiheuttaa paineita.

Niistä minä en pidä. Yhtään.

Paineen alla toki toimin yleensä ketterästi kuin gaselli. Tällä kertaa gasellin liikkeet ovat muuttuneet humalaisen hirven löntystelyksi. Haluaisin luoda lapselleni elämyksellisen loman, koska arjen elämykset revitään usein pienistä asioista kuten meetvurstileivästä ja läksyttömästä koti-illasta.

Nyt olisin halunnut tarjota enemmän!

Aina ei ole aikaa lähteä Kanarialle. Eikä rahaakaan. En osaa edes sanoa, haluaako 2000-luvun tuotos oman lapsuuteni lempisaarille? Ehkä pikkuletit ja hapsupaidat ovat liikaa sukupolvelle, jonka arki on ”servaamista” ja ”lagaamista”.

Mitä he sitten haluavat tehdä hiihtolomalla?

Pelata tietokoneella. Se on aivan varma. Me aikuiset emme vaan halua sitä myöntää. Asetamme ruutuaikoja ja pelikieltoja, koska meidänkään lapsuudessa ei pelattu. Me leikimme ulkona räkäisine neninemme. Rakensimme lumilinnoja tai hypimme lätäköissä. Meillä oli aina kivaa!

Paitsi ettei ollut.

Todellisuudessa värjötimme katuvalottomissa lumikinoksissa, koska ei ollut muuta tekemistä. Odotimme aamun piirrettyjä, koska niitä tuli televisiosta vain aamuisin. Soitimme lankapuhelimella ystävälle, joka ei ikinä ollut kotona. Hän taisi olla aina Kanarialla.

Lopulta tulin hiihtoloman suhteen aika yksinkertaiseen lopputulokseen. Päätin kysyä lapseltani, mitä hän haluaa tehdä lomallaan? Järisyttävä idea päivien aivopiereskelyn jälkeen!

Mitä hän sitten haluaa tehdä?

Hän haluaa seikkailla peiton kanssa keittiön ja olohuoneen väliä. Hän haluaa syödä aamupalaksi jäätelöä. Hän haluaa pelata päivällä jalkapalloa ja tilata illalla ison kasan sushia – ja syödä sitä peiton alla olohuoneessa.

Aurinkomatkojen pitäisi ottaa tällainen pakettimatka valikoimiinsa! Toimii nimittäin koko perheelle!

Kysyin myös Radio Aallon kuulijoilta luovia vinkkejä pienen budjetin hiihtolomailuun. Tässä muutama, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Kylpylään! Siellä on lämmin ja kostea tunnelma!

Hiihtäen tai kävellen lähimetsään. Kuumaa kaakaota termariin ja eväät mukaan. Kotona voi viettää yöpukupäivän! Voi saunoa aamusta, ja tehdä päivän touhut väärässä järjestyksessä.

Ja sitten oma ehdoton suosikkini:

Rahaa olkkariin kaikki kodin viherkasvit. Erityisesti palmut on jees. Laita mahdollisimman kirkkaan valot päälle. Kuskaa rantatuoli keskellä olkkaria ja levitä tuolille pyyhe. Sitten bikinit päälle. Virittäydy aurinkolasein varustettuna tuoliin hyvän kirjan tai sudokun kera. Kokemusta voi tehostaa esimerkiksi rentouttavalla musiikilla tai laineiden liplatuksella. Lasten puhallettavan uima-altaan voi virittää myös esimerkiksi kylppäriin -tai sinne olkkariin. Nälän yllättäessä voi tilata pitsan tai kebabin kotiinkuljetettuna!

Kuvat: Sami Piskonen

 

Cerviero 2014 IGT Rosso Veneto

Veneto, Italia

Tuhti viini! Lämpimän herukkainen ja samettisen pehmeä…

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.