Viisi tapaa, jotka vähentävät turhaa stressiä

Tuntuuko sinusta, että hukut vaatimuksiin? Työnantaja vaatii tuloksia, ystävät aikaa, lapset ruokaa ja mies läheisyyttä. Eikä sekään riitä! Koti vaatii siisteyttä ja kroppa terveellistä ruokaa sekä liikuntaa. 

Minulla on sinulle huonoja uutisia. Jos meinaat pyrkiä kaikissa vaatimuksissa täydellisyyteen, tulet hukkumaan.

Minä olin hukkua. Toisinaan vedän edelleen keuhkot täyteen vaatimuksia, mutta olen oppinut yskimään ne  ulos. Kyse on pienistä muutoksista. Ennenkaikkea kyse on kahden käänteentekevän asian tajuamisesta.

  1. Opettele hyväksymään kaaos elämässäsi
  2. Muista, ettei ketään kiinnosta epätäydellisyytesi

Me stressaamme liikaa asioista, joilla ei ole mitään merkitystä hyvän elämän kannalta. Niistä piittaaminen vie aikaa elämiseltä. Ainut velvollisuus elämässä on tehdä siitä siedettävää. Täydellisyyttä ei kannata tavoitella, koska sen tavoitteleminen tekee elämästä sietämätöntä. 

Kokosin listan asioista, joilla ei ole oikeasti mitään merkitystä. Silti moni niistä stressaa. Voit siis suoraan unohtaa niistä murehtimisen ja siirtyä askel askeleelta elämään, jossa on helpompi hengittää.

1.  SÄNKY PITÄÄ PEDATA

Eikä varmasti pidä! Luin jostain, että menestyvät ihmiset petaavat sänkynsä heti herättyään. Sängyn siistiminen kuulemma pistää myös pään järjestykseen. 

Olen kokeillut. Ei toimi. Jos et millään jaksaisi siistiä sänkyäsi, älä tee sitä. Sängyn petaamisen ja menestymisen yhteyteen uskominen on kuin uskoisi horoskooppeihin.

Sitäpaitsi: Miksi pedata sänky tyhjälle kodille? Kuka niitä koristetyynyjä ihailee kun sinä olet töissä?

2. VALMISRUOKA TAPPAA

Näytä minulle se ihminen, joka on selvinnyt tästä elämästä kuolematta? Tarjoan kuolemattomalle kalapuikkoja.

On ihan ok ruokkia perhe silloin tällöin valmisruoalla. Meillä rakastetaan kalapuikkoja. Kerran olin lastaamassa hihnalle koko korillisen kalapuikkoja kun ruokajumalatar Vappu Pimiä ilmestyi taakseni. Aloin hikoilla ja selitellä jotain hirveästä kiireestä. Vappu varmasti huomasi kakomiseni ja paljasti, että heillekin maistuu eines silloin tällöin.

So, relax!

3. SOTKUINEN KOTI KERTOO IHMISESTÄ PALJON 

Niin kertoo. Täydellisessä siisteydessä asuva ihminen on epäilyttävä. Sotkussa asuvalla ei ole mitään salailtavaa. Minä rakastan siisteyttä, mutta inhoan siivoamista. Siksi meillä käy siivooja. En ole imuroinut kokonaista asuntoa kahteen vuoteen.

Sole mikhään!

4. HYVÄ ÄITI KUSKAA HARRASTUKSIIN

Periaatteessa kyllä. Entä jos ei kuitenkaan huvita herätä joka lauantai yhdeksältä raaputtamaan auton tuulilaseja, jotta lapsi pääsee potkimaan nahkapalloa? Silloin voi ihan hyvin kysyä lapselta, haluaako hän treeneihin vai haluaako hän pelata pleikkaa?

Sen jälkeen voikin kääntää kylkeä ja jatkaa tuhisemista.

5. HYVÄLLÄ SÄÄLLÄ PITÄÄ ULKOILLA

Sanoo kuka? Liian moni nousee aurinkoisena päivänä aivan liian varhain auringon takia. Pakko mennä ulos vaikka väsyttää! Koska aurinko! Nyt kuulet jotain mullistavaa: Aurinko ei vaadi sinulta mitään, joten sulje verhot ja jatka unia.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − thirteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.