Viinitila-vinkki: Chateau Léoube

Mitäpä muutakaan ihminen tekee joulukuisena lauantai-iltana kuin ottaa lasillisen punaviiniä ja selailee valokuvia kesältä. Kesältä, jolloin vuokrasimme avo-auton ja kurvasimme eteläisen Ranskan viinitiloja vesi kielellä.

Kuvia selaillessani pysähdyin paikkaan nimeltä Chateau Léoube. Paikan omistaa brittiläinen miljardööri Lord Anthony Bamford ja hänen vaimonsa Lady Carole Gray Bamford, mutta pariskunta on luovuttanut paikan huolenpidon ranskalaiselle Jeromelle.

Otin Jeromeen yhteyttä jo Suomesta käsin, koska tiesin, että suosituimmille viinitiloille ei noin vain marssita. Suurimpana herrasmiehenä Jerome suositteli meille viinitilan lähellä olevaa hotellia, josta hän hakisi meidät hyvissä ajoin ennen päivän kuuminta aikaa.

Kello 11.00 jätimme asfalttipölyn taaksemme ja suuntasimme ehkä yhdelle maailman kauneimmista viinitiloista. Satoja köynnöksiä, tuhansia työtunteja, mieletön määrä intohimoa ja tarinoita.

Kurvailimme koko päivän valkoisella maastoautolla pitkin pelottavia ja kivisiä vuorenrinteitä. Kuuma aurinko, kuuma kiesi, ja ennen kaikkea kuumottavat tarinat viinin tekemisestä ja siitä, kuinka pieninkin virhe voi ajaa koko sadon päin betoniseinää.

Ymmärrätte varmaan, että näitä kuvia selaillessa on pakko avata välilehti Momondoon…

(Tästä reissusta on syytä kiittää Viinipiru Arto Koskeloa. Suuri kiitos myös sinulle Laurent Sari! Biggest KIITOS to you Jerome Pernot!)

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − seven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.