Unohda positiivinen ajattelu! Keskity huonoihin puoliisi!

Ennen kuin kukaan vetää Venäjän suurlähetystön kokoisen herneen nenäänsä, sanon tämän: Tekstini on nyt ja aina tajunnanvirtaa, joten sitä on turha ajatella kansalaisaloitteena.

Sitten asiaan!

Nyt on muotia kehottaa ihmisiä positiiviseen ajatteluun. On kuulemma erittäin hyödyllistä listata paperille ne asiat, joissa on hyvä. Listauksen jälkeen lappu tulee kiinnittää jääkaapin oveen.

Etteivät asiat pääsisi unohtumaan. 

Minusta meidän tulisi välillä keskittyä huonoihin puoliimme. Niihin sysipaskoihin, tiedätkö? Voin luvata, että huonojen asioiden listaaminen on puhdistavaa. Sitäpaitsi: Jatkuva itsensä kehuminen synnyttää paineita. Jos huutaa olevansa hyvä leipuri, on aina oltava hyvä leipuri. Jos sanoo olevansa hyvä sängyssä, jne…

Omien huonojen puolien listaaminen on hyväksi. Asioiden sanominen ääneen on ensimmäinen askel kohti parannusta. Eihän mitään voi korjata ennen kuin tajuaa sen olevan rikki.

On myös rauhoittavaa löytää itsestään huonoja puolia. Sivutuotteena löytää nimittäin pakostakin jotain hyvää. Kuten sen, ettei ainakaan ole narsisti. Sellainen ihminen ei kuulemma tiedosta itsessään mitään moitittavaa. Huonojen puolien listaaminen on myös todiste siitä, ettei ole liian itserakas.

Huh! Itserakkaus on nimittäin synneistä pahin. Ainakin meidän kulttuurissamme. Ihminen saa olla lähes mitä tahansa, mutta ei koskaan liian itserakas. NÖYRÄ PITTÄÄ OLLA! Eikä ihtestään saa tehä MITTÄÄN NUMERUA!

Naapurin Kyllikki teki kerran itsestään numeron. Hän katuu sitä edelleen. Onneksi koko kylä ehti palauttaa hänet maanpinnalle ennen kadotusta. Nainenhan olisi voinut saada hulluja ideoita. Kuten muuttaa Helsinkiin! Tai ostaa punaista huulipunaa! Kyllikkiä ei tietenkään ole olemassa, mutta voisi olla.

Meissä jokaisessa asuu Kyllikki.

Tässä se nyt tulee: lista asioista, joissa olen todella huono. En tietenkään listaa tähän ihan kaikkea, koska silloin pahoittaisin itse oman mieleni. Aloitetaan siis ilmiselvimmistä.

Minä olen todella huono neuvottelemaan ja perustelemaan. Tilanteet menevät yleensä näin:

Minä:Minusta minun pitäisi saada palkankorotusta.”

Kuvitteellinen pomo: “Me emme nyt voi korottaa KENENKÄÄN palkkoja.”

Minä: “Aha. Saanko tiedustella, että miksi ette?”

Kuvitteellinen pomo: “Se päätös tuli ylempää, konsernitasolta.”

Minä: “Ai no sit…”

Olen myös huono ajamaan autoa. Jos näet minut peruuttamassa suu auki, JUOKSE! Jos rehellisiä ollaan, olen surkea kaikkien moottoriajoneuvojen kanssa. Miten minä voisin ajaa venettä kun suljen silmäni aina aallokossa?

Kerran sain lainaksi isoveljeni Honda Monkeyn ja ajoin sen päin kiviaitaa. Sanomattakin on selvää, että ensimmäinen kerta jäi myös viimeiseksi.

Nyt on sinun vuorosi. Lupaan, se on puhdistavaa!

PST! Tämä ihana tunika (merkki: Jen`s Pirate Booty) on hankittu Amada Storesta. Nyt saat kaikista nettikaupan tuotteista -20% koodilla JENNI2018.

You may also like

2 comments

  1. Mä en saa unta, tai siis yritän ja at käydä nukkuu, mutta mä mietin samalla asioita missä mä oon ihan “sysipaska”

    Ei yhtään hullumpi idea, niitä voi alkaa sitten petraamaan.

    Tätä sun blogia on kiva lukea ja se on paljon sanottu, seuraan vissiin kolmea blokia instassa…

    Anyway, hyvät yöt ja palaan aiheeseen kun keksin niitä, kun on täydellinen se on vaikeeta… Heh heh…

    Cya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.