Turhuuksien julkkis

Ihan tavallinen ja vähän väsyttävä maanantai. Istun radiostudiossa ja yritän pitää energiatasoni tapissa. Avaan mikrofonin ja pakotan itseni  hymyilemään. Raskas viikonloppu painaa hartioita.

Avaan Instagramin. Huomaan, että joku on kommentoinut kuvaani. Se kommentti imaisee viimeisenkin energian ja saa minut itkun rajamaille.

”Siinä toinen turhuuksien julkkis”.

Vilkaisen kommentoijan profiilia. Hän ei vaikuta kiusaajalta, toisten piikittelijältä eikä huonovointiselta ihmiseltä. Hän on aikuinen nainen, joka hymyilee lähes jokaisessa kuvassa.

Vastaan:

”Jos olet valmis heittämään julkiseen profiiliin tuollaisen solvauksen, olet varmasti myös tarpeeksi kypsä perustelemaan mielipiteesi. Katsoin profiilisi, ja näköjään olet ihan aikuinen nainen. Tosi surullista, että aikuiset sortuvat myös nettikiusaamiseen.”

Minua harmittaa, että annan yhden lauseen pilata päiväni. Että olen niin herkillä. Kommentoija ei mahda tietää, että myös julkista työtä tekevillä ihmisillä on tunteet. Eivätkä ne ole turhia. Ne ovat toisinaan kipeän todellisia.

Harmittaa myös se, että kommentin aiheuttama paha mieli kumuloituu. Miltä pojastani ja vanhemmistani tuntuu lukea, että heille rakas ihminen on jonkun mielestä turha? Pojalleni olen tärkeintä maailmassa. Vanhemmilleni olen rakas lapsi.

Tiedätkö mitä luulen? Kuvaani kommentoiva nainen ei ehkä ymmärrä, että näen hänen lähettämän viestinsä. Hän ehkä luulee, että sen näkee vain seuraajani. Sen on pakko olla niin. Vai olenko minä sinisilmäinen? Ehkä hän haki juuri sitä mitä sai:

minulle pahan mielen.

Voihan tästä vääntää vitsiäkin. Jos olen ”toinen” turhuuksien julkkis, kuka on se ensimmäinen? Ja jos oikein positiivisesti ajatellaan, onneksi meitä on tässä maassa vain kaksi.

Sinä olet tärkeä! Muista se.

PS: Poistin kommentin Instagramistani, koska en halua, että kommentoija saa omaan julkiseen profiiliinsa ajattelemattoman piikittelynsä takia vihaviestejä.

Kuvat: Laura Kotila

You may also like

6 comments

  1. Hei, älä välitä tuollaisten kommenteista. Purkavat vaan pahaa oloaan tai jotain mitä eivät ole saavuttaneet. Olet aivan mahtava radio persoona, kuuntelin aina sinun ja Kurosen pitämän ohjelman suomipopilta. Sinun äänesi sai aina hyvälle tuulelle ja äänestäsi huokui positiivinen tunne.

  2. Minun mielestäni sinä olet ihana ja aurinkoinen, säteilet hyvää energiaa ja sinulla on huippuhyvä kirjoitustyyli! Tykkään todella lukea tekstejäsi, ja tietenkin kuunnella radiosta ohjelmaasi.
    Joskus jokin ikävä kommentti pääsee erityisen voimalla lyömään läpi, ja kyllä se satuttaa. Kaikilla meillä on tunteet, eikä julkisuus ihmistä vähemmän tuntevaksi tee. Luovat ihmiset ovat sitä paitsi herkimpiä tuntemaan ja aistimaan ympäristön tunnetiloja.
    Sinulla on esiintymisen, ja kirjoittamisen lahjat, ja annat iloa niin monelle ihmiselle.
    Joten GO GIRL!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × four =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.