Tekstari, joka yllätti iloisesti! Mutta sitten…

Istuin ihan rauhassa sängyllä ja fiilistelin tulevaa matkaa Wieniin.  Sitten sain tekstiviestin, jota en osannut odottaa. Ylipäätään en odota tekstareita. Kommunikaatio tapahtuu nykyään Whatsappin välityksellä. Jos tapahtuu. Harvoin tuntuu sekään laulavan.

Mikä minussa on vikana?

Perinteinen tekstiviesti on muuten niin kuollut. Se tulee lähetettyä vain niille ihmisille, jotka eivät ole kovin läheisiä. Whatsapp on henkilökohtaisempi. Siinä on kuva ja kaikki. Sen lisäksi näet milloin vastaanottaja on lukenut viestin. Se kertoo aika paljon. Kuten sen, että henkilö on juuri sillä hetkellä ajatellut sinua. Piinaavuus puolestaan syntyy siitä kun viestin lukemisesta huolimatta siihen ei vastata. Silloinkin tulee mieleen:

Mikä minussa on vikana?

Sain siis tekstiviestin. Lähettäjä oli Finnair. Viestissä minulle kerrottiin, että voin siirtää itseni bisnekseen kanta-asiakaspisteitä käyttämällä. Siis OMG. Olen kerran elämässäni saanut lahjan täytenä yllätyksenä. Tämä tuntui vieläkin paremmalta. Pääsisin aivan koneen etuosaan ilmaiseksi! Siltä se tuntui vaikka olin toki repinyt pisteet omasta selkänahastani lentämällä aivan liikaa.

MUTTA BISNEKSEEN!

Kerran yritin aikaisemminkin. Olimme lentämässä Las Vegasista Lontooseen. Muutaman lentokentällä nautitun viinin jälkeen velat tuntuivat saatavilta ja lompakko todellisuutta paksummalta. Siinä tilanteessa pitäisi osata olla hiljaa, mutta minä tiedustelin hintaa matkustusluokan korottamiselle.

Tuhat euroa oli hiprakassakin liikaa. Thank God!

Kerran kirjoitin tekstin lentokoneessa, istuessani tuttuun tapaan sikaosastolla. Kerroin, että tuntuu naurettavalta jonottaa useiden ihmisten kanssa wc-tiloihin kun bisneksen vessassa ei käy kukaan. Eikä sinne tietenkään saa mennä jos sattuu istumaan verhon väärällä puolella. Koneen tippuessa olisimme kuitenkin samassa veneessä. Se teksti oli monelle lukijalle liikaa. Minua kehotettiin olemaan hiljaa tai käyttämään rahani bisnesluokassa pissaamiseen.

En tehnyt kumpaakaan. 

Nyt minulla oli mahdollisuus pissata bisneksessä. Halusinko käyttää 9000 pistettä ja istua bisneksessä Helsingistä Wieniin? Kokisinko hyvää oloa siitä, että minulla olisi lähes oma vessa. Voisin viettää siellä niin paljon aikaa kuin sielu sietää. Jonottamatta!  Tuntisinko itsestäni ylpeyttä kun muut joutuisivat jonottamaan ja pahimmassa tapauksessa vähän jopa lirauttamaan housuihinsa?

Päätös ei ollutkaan helppo!

Tykkään istua koneen etuosassa jos mahdollista. Joku nimittäin joskus kertoi, että edessä turbulenssi tuntuu vähemmän kuin koneen takana. Tiedä sitten, minusta se tuntuu kaikkialla aivan perkeleelliseltä.

Näitä pohtiessani muistin jotain merkittävää: olin nimittäin jo ostanut itselleni paikan riviltä kuusi. Olin siis jo maksanut siitä, ettei minun pitäisi täristä takana. Halusinko käyttää lähes kaikki pisteeni siihen, että siirtyisin pari penkkiriviä verhon paremmalle puolelle? En.

Sitäpaitsi: 

Lento Helsingistä Wieniin kestää noin 2,5 tuntia. Sen ajan kyllä pystyy pidättämään jos ei jaksa jonottaa.

Tässä vielä pari tärppiä jos suuntaat lähiaikoina Wieniin!

HOTELLI: Grand Ferdinand

Tässä hotellissa on keskitytty yksityiskohtiin. Lattiat, seinät, taulut, lautasten kultareunukset ja pöydillä lepäävät koristeet ovat tarkkaan harkittuja. Tunnelma hotellissa on rauhallinen, jopa elegantti. Kattoterassilla sijaitsee pieni uima-allas ja mahtavat näkymät Wienin kattojen ylle. Joka puolelle on kävelymatka, jopa korkkareissa. Täytyy myöntää, että Grand Ferdinand on yksi elämäni parhaista hotellikokemuksista.

LOUNAS: Meissl & Schadn

Place to be! Tämä ravintola on saanut useissa arvosteluissa viisi tähteä. En anna yhtään vähempää. Ravintola sijaitsee Grand Ferdinand -hotellin alakerrassa. Rafla on samalla hyvin ylellinen ja rento. Wieniläisen menun ehdoton suosikki on Schnitzel. Pihvi on niin suuri, että siitä riittää kahdelle hengelle. Lisukkeeksi kannattaa tilata lautanen, jossa on sekä perunasalaattia että kurkkusalaattia. Toimii!

PÄIVÄKÄVELY: Naschmarkt

Mielettömät markkinat! Myynnissä on ihan kaikkea mausteista hedelmiin, leivästä jälkiruokiin, punoskoreista vaatteisiin ja antiikkiin. Kojut ovat kiinni toisissaan, joten tunnelma on varsin tiivis. Meininki on hälystä huolimatta äärimmäisen ystävällinen ja hauska.

ILTAPÄIVÄ:  Motto am Fluss

Tonavan rannalle parkkeerattu ”laiva” tarjoilee ehdottomasti trendikkään ympäristön pienelle purtavalle ja drinkille! Aurinko paistaa, musa pauhaa ja Tonava kimmeltää silmien edessä. Paikan suosituin annos on kuulemma lihaleipä, mutta suosittelen testaamaan vege –vaihtoehtoa.

DINNER: Shiki

Onhan se nyt hauskaa kun Michelin-tähdella varustetun ravintolan nimi muistuttaa hikeä. Rafla tarjoilee japanilaista ruokaa, ja menu sisältääkin paljon raakaa kalaa. Vegaaneille on oma viiden tai seitsemän ruokalajin vaihtoehto. Suosittelen maistelemaan menun kanssa sommelierin valitsemia viinejä.

 

Steininger Riesling 2016

Tähän tunnelmaan sopii tietenkin mikä tahansa itävaltainen viini. Etenkin Riesling. Tässä yksi niistä. Avoin, herkullisen hedelmäinen ja puhtaan eloisa -aivan kuten kaupunkikin!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.