Täydelliset äidit eivät tekisi näin – mutta minä en olekaan täydellinen

Aika on rajallista. Loma-aika vielä rajallisempaa. Siksi sen suunnittelemiseen liittyy aina paineita.

Ainakin minulla.

Kesälomaa on suomalaisella työläisellä noin neljä viikkoa. Suurin siivu siitä menee perheen kanssa vietettyyn aikaan. Jos hyvin käy, myös parisuhteelle lohkeaa ainakin pieni pala piirakkaa. Sukulaiset syövät loput. Neljästä viikosta tuskin jää yhtään päivää kaikkein tärkeimmälle: oman pään balansoimiselle.

Hauskaa ei saa kuin pitämällä ja omaa aikaa ei saa kuin järjestämällä. En voi jäädä odottamaan, että joku muu järjestää aikaa minulle. Niin ei tule tapahtumaan. Ei ihmisillä ole aikaa järjestellä toisten elämää kun omassakin on ihan tarpeeksi duunia. Sitäpaitsi: vain minä tiedän milloin olemukseni kaipaa maisemanvaihdosta.

Tänä aamuna peilikuva suorastaan huusi “JUOKSE!”.

Entä jos ottaisin tulevana kesänä viikon itselleni? Sen ääneen kysyminen tuntuu jo hieman syntiseltä. Olisinko liian itsekäs? Täydelliset äidit toki viettävät neljä viikkoa lastensa kanssa piehtaroiden ja muistoja perhealbumeihin haalien. Mutta minä en olekaan täydellinen. En ole eläissäni tehnyt edes perhealbumia.

Viime kesänä kaverini osallistui Lounais-Ranskassa järjestettyyn retriittiin. Hän palasi reissulta silmät palaen. Viikon aikana retriitissä oli joogattu, kuunneltu inspiroivia luentoja, syöty lähiruokaa, maisteltu luomuviinejä ja nautittu syrjäisen maatilan hiljaisuudesta.

Noiden tarinoiden jälkeen olen kokenut pakottavaa tarvetta pukeutua valkoiseen pellavakaapuun ja laahustaa päämäärätiedottomasti ranskalaisilla kukkuloilla. Tuorepuristettu omenamehu kädessä. Tai ehkä viinilasi.

Kyllä, viinilasi.

Haluan vetäytyä hetkeksi. Haluan välillä antaa muiden huolehtia minusta. Haluan palata oravanpyörään inspiroituneena ja entistä ehompana. Haluan olla retriitin jälkeen kuin sieni, joka imee elämää ja hyväksyy myös sen, että toisinaan elämä puristaa sienen kuivaksi.

Paikka on siis on päätetty. Enää kyse on vain uskalluksesta – ja pienestä palasta itsekkyyttä!

KIITOS KUN LUIT LOPPUUN! SE NIMITTÄIN KANNATTI!

Kerro minulle, millainen loma sinua houkuttaisi? Vastaa alla olevaan tekstilaatikkoon. Arvon kaikkien vastanneiden kesken Hot Stones -hieronnan Living Day Spa:ssa!

Kuvat: Heli Sorjonen ja The Happy Hamlet, arvontayhteistyö Living Day Spa

 

You may also like

85 comments

 1. Rantalomasta on ikuisuus eikä nykyisen puolison kanssa olla ehditty kahdestaan vielä lomailemaan, paitsi nykyään lomailtais kolmistaan tuoreen esikoisen kanssa 🙂 Mutta ihan perinteinen rantalomakin ja se irtiotto arjesta olisi tällä hetkellä kultaakin arvokkaampaa 🙂

  1. Nyt maistuisi pieni irtiotto arjesta. Ihana idyllinen ranskalainen tai italialainen pikkukylä. Jossa saisi nauttia auringosta, lämmöstä ja hyvästä ruuasta yhdessä puolison kanssa. Autolla voisi ajella pikkuteitä pitkin seuraavaan kylään. Kuulostaisi niin luksukselta ❤️

 2. Olen haaveillut lomasta lämpimässä, kaukana rauhallisessa paikassa jonkun ihanan miehen seurassa. (Mies halusessa 😉 )ja siitä että voisi hyvällä omallatunnolla nauttia hyvästä ruuasta, viinistä ja hemmottelusta.

 3. Kiitos, avasit ajatuksiani ainaisesta suorittamisesta ja lapselle omistautumisesta. Täytän syksyllä 30v ja mulla ei ole ikinä ollut kesälomaa tai mitäön lomia työstä. Kiitos opiskeluiden ja pätkätöiden. Tietty lapsen kanssa olen ollut kesän mammiksella ja se oli elämäni parhainta aikaa. Haaveilen nyt eniten pitkästä viikonlopusta ihan missä vaan ja rohkeudesta pyytää sitä. Suorittaja ihmisenä ja edelleen määräaikaisessa työsuhteessa olevana, koen ettei minulla ole oikeuttaa pitää lomia vaikka tiedän että ne minulle kuuluvat. Tarvitsisin vain pienen irtioton kaikkeen.

 4. Loma❤ Jossa saisi nauttia muiden tekemistä ruuista, ohjatusta liikunnasta, vähän myös aikataulutettua ohjelmaa. Rentoutusta, hellimishoitoa, rauhallinen ympäristö jossa mahdollisuus hyviin yöuniin, lepohetkiin. Muutama päiväkin riittäisi, irtiotto arjesta, omalle itselleni muistuttamaan itsensä tärkeydestä.

 5. Olen “palvellut” perhettäni nyt 13 vuotta ja nyt alkaa tuntumaan siltä että lomareissu yksin jonnekin lämpimään all inclusivella olisi jotain aivan mahtavaa. Istua yksin rannalla ja vaan olla..

 6. Loma kahden kesken oman rakkaan kanssa. Rauhassa, ilman kiirettä ja puhelimien pirinää. Voisi vain olla ja nauttia, ilman huonoa omaa tuntoa. Tulisi tarpeeseen puolen vuoden työkomennuksen jälkeen.

 7. Sellainen loma missä saisi omaa aikaa mutta aikaa myös perheen kesken. Vielä kun siihen saisi parisuhdeaikaakin kaksin niin avot 🙂 paikkana esimerkiksi Italia tai Itävallan kauniit maisemat.

 8. Lähtisin ystävän kanssa kaupunkilomalle kulttuurin pariin pariksi päiväksi. Jäisin yksin nauttimaan päiväksi tai pariksi kylpylän hoidoista. Viikonlopuksi saapuisi hellu. Silloin ei hyvän ruuan lisäksi muuta tarvitsisi.

 9. Ah, ystäväsi loma kuulostaa täydelliseltä… 7kk vauvan äitinä arvostaisin kovasti tällä hetkellä yhden yön kestävää lomaa täällä helsingissä, johon sisältyisi kaikki hoidot ja pari lasia viiniä ☺

 10. Tuo retriitti Ranskassa olisi enemmän kuin mahtavaa. Vaikka olenkin jo isoäiti, kaipaisin tuollaisen “itsekkyyden” viikon.

 11. Eniten tällä hetkellä kaipaisi vain aivan pienen pientä irtautumista opiskelusta ja työstä ja yrittäjyydestä. En tarvitsisi lomaa Balilla tai Thaimaassa, vaan edes yhden päivän hengähtämistä ja rentoutumista esim. Spa-päivää. Sellainen yksi päivä jolloin saa keskittyä ja ajatella vain itseään eikä mitään muuta ympärillä olevaa, ei kiireistä kalenteria eikä tulevia velvollisuuksia vaan pelkästään omaa stressistöntä hyvää oloa.

 12. Kirjoitit jälleen asioista niin naulan kantaan kuin vain voit. Ajattelen asioista samalla tavalla kuin sinäkin. Haluan ottaa Aamulypsyn sanojen mukaisesti pienen palan rauhaa itselleni. Haluan vaeltaa olkihattu päässäni pienessä Italialaisessa kylässä. Hymyillä hampaattomalle mummulle joka huutelee italiankielellä perääni enkä tietenkään ymmärrä sanaakaan. Mutta hymyllä voin vastata kohteliaasti takaisin. Haluan nauttia kylmän viinilasillisen katsellen rauhallista elämänmenoa pienessä merenrantakahvilassa ilman kiireen, paineen tai minkäänlaisen odotuksen tunnetta. Olla vain hetki itselleni enkä kenellekään muulle.

 13. Minua kiinnostaisi lähteä reissuun yksin mutta en ole löytänyt vielä rohkeutta lähteä. Yksin reissatessa saisi käydä juuri niissä paikoissa jotka itseä kiinnostaa. Kohteella ei ole niinkään väliä.

 14. Olen kerran elämässäni tehnyt sen, irtioton arjesta. Kiersin 8kk Australiaa ja Aasiaa. Sinne kaipaan aina uudelleen. Sitä vapauden tunnetta. Sinne lähtiessä kyllä tiesin, että se nimenomaan on ensimmäinen ja viimeinen kerta.

 15. Oi ja voi, nyt täytyy sanoa, että tämä postaus tuli ihan täydelliseen ajankohtaan! Näitä samoja mietteitä olen käynyt tässä läpi ja ajatellut, että olenpa minä itsekäs äiti – en ehkä sittenkään?! Juuri tälläinen loma minua houkuttaisi, joogaa ja viiniä auringossa…yes please just for me 🙂

 16. Haaveilen omasta lomasta kaukana lämpimässä. Mielessäni saari Tyynellämerellä, esim Aitutaki tai atolli Pukapuka. Sinne menisin yksin,ilman lapsia,miestä,ystäviä ja ketään tuttua. Saisin loikoilla rannalla riippumatossa,nauttia lämmöstä ja lukea. Lukisin kasapäin kirjoja ja siemailisin mehukkaita juomia, söisin hyvää (jonkun toisen valmistamaa) ruokaa ja nauttisin auringosta ja lämmöstä. Olisi niin luksusta levtä rauhassa ja ottaa kiireettömästi ja kerätä voimia. Ottaisin pikku nokosia ja välillä nauttisin hedelmiä ja lisää mehukkaita juomia.
  Tästä haaveilen

 17. Opiskelun ja työn yhdistäminen arjessa viimeiset 2,5v on pistänyt lomaunelmat ihan uuteen uskoon. Nyt unelmoin siitä, että saisin olla, vaan olla, jossain lämpimässä ja lukea kirjaa, jotain muuta kun koulukirjaa.Haahuilla pitkin rantaa ja katuja päämäärättömästi ilman, että päässä pyörii jatkuvasti joku dedis koskien työ- tai kouluprojekteja. Syödä sitä mitä tykkää ja rauhassa nauttien, hyvässä seurassa. Pieniä, helposti toteutettavia unelmia siis, kunhan olisi vaan sitä tähän vaadittavaa vapaa-aikaa!

 18. No kuulostaapa hyvältä. Loma on rauhoittumisen ja aikatauluttomuuden aikaa ..ainakin minulle. Spa houkuttaa samoin muutkin itsehoidot (kasvohoidot, hieronta ym)
  Nykyisyys nostaa esille itsekkyyden, sen myönteistä kulmaa. Anna siis mennä !

 19. Aika tehdä ikkuna ostoksia rauhassa, lue kirjoja, kävellä kiehottavisa kaupunkia ja kylät, syö paikkalista ruokaa, nautia maisemia hiljaisuudessa saman aikana jatka harrastukseni valokuvausta. ahh, semmoinen loma olisi ihana… 🙂

 20. Loma jossain lämpöisellä paratiisisaarella, jossa olis kiva pieni bungalow-majoitus. Ois palveluita, hemmottelua, hyvää ruokaa..kaikki kuuluis pakettiin. Sopivasti myös urheilua, mutta ei mitään väkisin vääntämistä. Joskus vielä tämmöistä!!

 21. Retriitti loma Happy Hamletissa. Haluan myös pyöräillä tai kävellä Ranskan maaseudulla kauniissa rauhallisessa maisemassa. Myös vuorilla vaeltaminen en Ihanaa.

 22. Pienen lapsen äitinä, uusperheen ”pahana äitipuolena” ja ihanan mieheni täydellisen kamalan ex:n totaalisesti syyllistämänä olisin todellisen hemmottelun tarpeessa. Olen elämäni ajatellut muita, rakentanut omaa elämääni siinä sivussa, hienosti siinä onnistuen. Pitänyt huolta muista ja toivonut, että joku hemmottelisi välillä minut piloille.

 23. Minä unelmoin lomasta Etelä-Ranskassa. Asuisin värikkäässä talossa, jonka kattoterassilla voisin siemailla punaviiniä ja katsella merta. Olisin lomalla ihan yksin. Lukisin kirjoja, katselisin muiden elämää, kuuntelisin omia ajatuksiani. Tällaisen loman toteuttaminen vaatii perheenäidiltä rohkeutta, mutta jonain päivänä sen vielä toteutan.

 24. Itseasiassa minua houkuttaisi 2 viikon loma toisessa kotomaassani Tunisiassa. Ottaisin tyttäreni reissuun matkaan. Ekan viikon temmeltäisin hänen kanssaan, mutta toisen viikon olisinkin itsekäs ja olisinkin vain itseni kanssa hieman paremmassa hotellissa, nauttien erilaisista hoidoista ja siitä viinistä. Tyttäreni nauttisi isovanhemmistaan ja isoisomummon hoivasta

 25. Oon itse kans lähdössä Happy Hamletin touko-kesäkuun vaihteessa.’ Relaamista ja kiipeilyä. Viiniä ja vaelluksia. Se on unelmaa.
  Sitä ennen mulle tekisi lomaa jo pelkkä hieronta. Ammatinharjoittajana sekä työläisenä ei kovin usein ehdi rentoutua.
  Iloa meille kaikille!

 26. Tuo retriitti kuulostaa kyllä täydelliseltä! Todellakin menet sinne jos on mahdollisuus! Tuollainen retriitti voisi olla minunkin täykky loma. Jos vain lisäisi sen, että voisi tallustella hiekalla ja vain hiekalla (välillä toki vedessä), ilman kenkiä, ilman sandaaleja. Merta silmän kantamattomiin ja aurinkoa 12h/vrk. Hiljaista musiikkia jossain välissä, muuten rauhaa ja linnunlaulua. Ei autoja, ei suunnitelmia, ei pakollisia nähtävyyksiä, ei aikatauluja. Tällaiseen paikkaan olen pari kertaa jo päässyt ja sinne sielu halajaa koko ajan.. ehkä taas joku päivä.

 27. Tällä hetkellä täydellinen pysähtyminen ja keskittyminen perheeseen sekä itseeni houkuttelee lomalla. Synnytys vasta 6 viikkoa sitten takana joten nyt ymmärtää uudella tavalla panostaa omaan hyvinvointiin ja terveyteen; näiden pienten perässä täytyy jaksaa 🙂

 28. Minua kiinnostaisi liikuntaloma, missä vaan menisin valmiin ohjelman mukaan ja tekisin mitä käskettäisiin. Ei tarvitsisi itse ajatella tai miettiä että mitähän seuraavaksi, saisi vain nauttia liikunnan ilosta ja mielen tyhjyydestä. Loman jälkeen olisi ihana palata takaisin arkeen entistä eheämpänä.

 29. Mahtava kirjoitus. Me kaikki äidit tarvitsemme ja ansaitsemme myös ihan omaa aikaa- issekseen..hemmotellen,lepäillen ❤️☺️ Miksi se onkaan niin vaikeaa hyväksyä,saatika sanoa tai pyytää ääneen. Miksi vaadimme itseltämme niin paljon. Lähestulkoon koko ajan.
  Minäkin otan itselleni breikin kesällä. Menen jonnekkin luontoon järven viereen, mökkiin tai telttaan tai taivasalle. Parikin yötä tekee jo ihmeitä. Kirja,viinipullo ja joogamatto mukana. Ja keskiyöllä uinnille, hiljaisuuden keskelle.. Parhautta. Olkaamme itsellemme armollisempia. Kesää ja valoa kohti. Halauksia/Tiina

 30. Pieni hemmotteluhoito, viinilasi ja ruoka lämpimänä (Hih) tekisi tälle yh-äidille todella terää. Eikä se hetki omaa aikaa tekisi huonoa varmaankaan. Hotelliyö jossain kylpylässä hoidon kanssa voisi siis olla seuraava loma tälle äidille.

 31. Ihanan rehellinen teksti! Tätä samaa olen pohtinut viime aikoina. Ennen joulua tuli sellainen olo, että jos ihan oikeasti saisin viettää joulun (tai jonkun muun loman) juuri niin kuin itse haluan tai tarvitsen, niin viettäisin sen hiljaisuudessa, luonnossa, hyvän kasvisruuan ja joogan parissa. Kamala äiti -fiilis tuli heti, mutta ehkä sitä joskus saa olla itsekäs ❤️

 32. Nykyään paras loma on sellainen mitä ei ole juurikaan suunniteltu ja aikataulutettu etukäteen vaan kohteessa mennään ja tehdään fiiliksen mukaan. Ja äidillä on myös oikeus omaan aikaan ja luulen että ei meistä kukaan ole täysin täydellinen. Lomalle vaan lompsis Jenni, se tekee kyllä äidille ihmeitä

 33. Hmmm… millaisen loman haluaisin. Just nyt kiinnostaisi päämäärätön haahuilu Firenzen kujilla kainalossa kirja. Rauhalliset aamut, jotka alkaisivat vaikka lämpimällä kylvyllä. Hiljaisuus plussaa!

 34. Viikon ratsastusloma Portugalissa ihan itsekseni. Siellä on upeita Lucitano-hevosia ja mielettömät maisemat ja puitteet.

 35. Mikä vaan loma yksin, kaksin tai perheen kanssa tulisi tarpeeseen. Yksin pitäisi ehkä tällä hetkellä päästä jos joku pitää nostaa ylitse muiden.

 36. Rauhoittava ja sopivan sosiaalinen sinkkuloma, tuo retriitti kuulostaa täydelliseltä. Oravanpyörä on yksinäisellä ja itsenäiselläkin, vaikkakin vähän erilainen.

 37. Pidennetty viikonloppu Nykissä! Keräisin inspiraatiota ja löytäisin taas ehkä itseni, en vain äitiä. Kävisin juuri niissä kahviloissa, gallerioissa, kaupoissa, joissa MINÄ haluaisin enkä yhdessäkään leikkipuistossa tai lelukaupassa. Tai no ehkä tuliaiset voisin hakea viimeisenä päivänä

 38. Ihanaa kun uskallat sanoa tämän ääneen. Veikkaan että aika moni äiti haluaisi lähteä hetkeksi omaan rauhaan keräämään voimia. Lähde ja nauti.
  Itse lähtisin mielelläni jonnekkin lämpimään missä all inclusive ja paljon erilaisia urheilu mahdollisuuksia. Paljon urheilua, lepoa ja rentoutumista Olisi aika ihanaa, näin 3 alle 6v lapsen äidille.

 39. Ah! Kuinka voimauttavaa pelkästään se, että joku rehellisesti sanoo sen mitä niin usein itsekin äitinä kaipaan: aikaa itselle, ja omille ajatuksille, kiireettömyyttä, tarpeeksi unta, hyvää ruokaa ja viiniä -niistä on täydellinen Loma tehty. Kiitos kun Kerroit rehellisesti ettet ole täydellinen, en minäkään. Tämä toimi hyvänä muistutuksena siitä että SAA joskus olla myös itseään varten.

 40. Minä kaipaisin juuri tuota ihan omaa aikaa. Ehkä parisuhteen lomassa kuitenkin. Ilman huonoa omaatuntoa lapsen ja koiran hoidosta. Hierontaa, kynsien- ja jaljkojen hoitoa, kuplivaa ja hyvää ruokaa. Unta.

 41. Minun unelma loma olisi vaellus vaikka Lapissa yksin tai hyvän ystävän kanssa. Vanhin lapseni täyttää pian viisitoista ja en ole lomailuun kertaakaan yksin lasten syntyminen jälkeen. Avain sana olisi vain ääretön hiljaisuus.

 42. Itse olen lähdössä neljäksi päiväksi Italiaan ensi viikolla AIVAN yksin. Kotiin jää kaksi lasta, koira ja aviomies. Olen elänyt pitkälti perheelle sen jälkeen kun esikoinen syntyi, ja niin tietysti kuuluukin. Tämä matka on pieni breikki arkeen ja paluu niille juurille, jota olin ennen lapsia. Ihmiset ovat ihmetelleet ratkaisuani, koska “äidin kuuluisi tehdä nämä jutut lasten kanssa”. Minä olen kuitenkin sinut ratkaisuni kanssa sillä sieltä kotiin palaa virkistynyt, levännyt ja onnellinen äiti. Ole rohkea ja vähän itsekäs! Se tulee olemaan jännittävää, kutkuttavaa, inspiroivaa. En usko että tulet matkaa katumaan.

  Minun unelmalomani on tämä tuleva. Gelatoa, karnevaaleja, hyvää ruokaa ja vielä parempaa viiniä. Parin viikon kuluttua minulla on ehkä jo uusi unelma. 😉

 43. Loma lämmössä houkuttaa, tällä hetkellä odotan kesälomaa jolloin järjestän itseni jonnekin Etelä-Eurooppaa vähintään viikoksi, mieluiten kahdeksi.

  Kuvioon kuuluisi ranta ja kauniita maisemia, hyvää ruokaa ja ennen kaikkea kiireetöntä rentoutumista. Vaikka rakastan lomakohteessa tutustua ja paikallisiin nähtävyyksiin ja luontokohteisiin, niin tällä hetkellä arvostaisin eniten paikkaa, jossa ei ole niin paljon nähtävää, jotta jäisi aikaa pelkällä oleilulle ja pään totaaliselle nollaukselle.

 44. Oijoi! Tuo retriitti kuulosti ihanalle, kun siihen yhdistäisi vielä meren rannalla istuskelun ja aaltojen äänien kuuntelun.

 45. Juuri nyt haaveilen talvisesta lomasta lumen ja ulkoilun merkeissä. Hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa. Kylpylässä rentoilua ja takkatulen ääressä makoilua. Edes viikonlopuksi kun pääsisi pois arjen kiireistä.

 46. Tuollainen kuvailemasi retriitti Ranskassa ihan itsekseni kuulostaisi tarpeelliselta ja hyödylliseltä. Ilman somea ja seurana paikalliset ihmiset. Se olisi mahtavaa!

 47. Viikko itselle… Aaah! Se voisi olla vaellusta huikeissa maisemissa, itsensä rasittamista fyysisesti, oman pään nollaamista luonnossa. Lämpimässä. Hyvää ruokaa

 48. Kuulostaapa hyvältä tuo reteiitti. Jonkinlaisen loman tarvitsisin. Yksinhuoltajana kaipaisin jotain irtiottoa. Joka toinen viikonloppu, kun lapset ovat poissa, en pysty yhtään latautumaan, vaan hetket menevät täydellisessä lamaannuksessa… joskus koiralenkillä itken meren rannalla, kunnes hetki on mennyt ja on kuivattava kyyneleet ja palattava suorittamaan arkea.
  Koska muuten tuntuu etten osaa olla hetkessä enkä oikein tunne mitään, varsinkaan iloa tai onnellisuutta, niin ehkäpä tuollainen retriitti tosiaan olisi paikallaan.

 49. Nyt just lähtisin hyvän ystävän kanssa shoppaileen, syömään hyvin ja nukkumaan tämän ruuhkaisen lapsi arjen keskeltä.

 50. Tällä hetkellä tuntuu että loma kuin loma kelpaisi niin saisi mielenterveyden tasattua 🙂 parasta olisi kyllä päästä taas käymään New Yorkissa johon rakastuin täysillä pari vuotta sitten <3 ja sieltä voisi jatkaa jonnekin lämpimään rannalle tekemään ei mitään. Täydellistä.

 51. En tiedä osaisinko relata maailmalla ilman kaveria… 3 pvän kaupunkiloma ylellisellä hotellilla, rentouttavine hoitoineen sekä päivähaahuiluineen ja sinnetänne poikkeillen omien halujen mukaan olisi luxusta itselleni…ehkä vielä joskus

 52. Nyt maistuisi pieni irtiotto arjesta. Ihana idyllinen ranskalainen tai italialainen pikkukylä. Jossa saisi nauttia auringosta, lämmöstä ja hyvästä ruuasta yhdessä puolison kanssa. Autolla voisi ajella pikkuteitä pitkin seuraavaan kylään. Kuulostaisi niin luksukselta ❤️

 53. Mahtava loma itselle voisi olla patikointi ja vaellusmatka Irlantiin tai Skotlantiin. Päivät vaeltaisi nummeilla ja jylhillä rannoilla. Illalla istuisi vaikka linnassa viinisiemailemassa tai paikallisessa pubissa oluella. Mielellään vielä kiertomatka tyyppinen reissu niin näkisi mahdollismman paljon.

 54. Retriitille kaipaisin minäkin ❤ joogaa, hiljaisuutta, hyvää ruokaa, aurinkoa, lämpöä. Viikonloppukin riittäisi. Lapset on vielä niin pieniä ettei kauempaa voisi eikä haluaisikaan, eikä tarvitsisi. Hetki itselle ❤

 55. Juuri nyt tulisi todellakin tarpeeseen pieni irtiotto arjesta. Siihen riittäisi hetki omaa aikaa sekä ranta, aurinko ja hyvä kirja.

 56. Tällä hetkellä täydellinen loma sisältäisi aurinkoa, meren kohinaa, kiireetöntä aikaa sekä hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa. Paikkana voisi olla joku niin pieni saari Tyynellämerellä, että siellä ei toimisi edes netti ☺️️

 57. Jos uskaltaisin niin matkustaisin Meksikoon Tulumiin itsekseni, ottaisin kasan lukemattomia ja jo joskus aloitettuja kirjoja mukaan ja viettäisin viikon lukien rannalla, syöden hyvin ja auringosta ja lämmöstä nauttien ☺️

 58. Haaveilen siitä että saisin viettää viikonlopun yksin jossain hotellissa. Saisin tehdä sitä mitä juuri sillä hetkellä haluan, ilman että pitää ottaa huomioon lapsia.

 59. Meri, aurinko ja hyvä ruoka! Kiireisen vauvavuoden ja töihinpaluun jälkeen olisi ihanaa lomailla ja löhöillä vain <3

 60. Pidennetty viikonloppu vaikka johonkin kylpylään, jossa voisi rentoutua ja nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta puolison kanssa. Tekisi hyvää pieni irtiotto arjesta, kesälomaa odotellessa

 61. Tähän aikaa vuodesta kaipaa aurinkoa, joten rentouttava rantaloma jossakin kaukokohteessa palmujen alla olisi täydellinen ❤

 62. Mä rakastan lämpöä ja toiveissa on esim. Kreikan loma tulevana kesänä. Miehen kanssa haaveissa Irlannin reissu. Tällä hetkellä kaikki itsen hemmottelu kiinnostaa ja parasta sellanen olis ihanien ystävien (ihan parin vaan) hulvattomassa seurassa, kylpytakit ja -tossut päällä, nauraen älyttömille jutuille viinilasit huulilla.

 63. Taitaa 40v kriisi vaania kuluman takana ku ihan ittekseen haluis hetken olla ja antaa aikaa omille ajatuksille. Ei sen niin väliä auringon alla vai erämökissä.. viinilasi kädessä ei huono vaihtoehto.

 64. Aurinko loma. Sellainen on ollut toiveissa jo pidempään. 9v edellisestä reissusta ja seuraavalle mahdollisuus ehkä sitten kun lapset menevät kouluun ja talous antaa periksi sen verran 🙂 Mutta hyvää kannattaa odottaa 😉

 65. Kuvataiteilijan loma olisi ilmanmuuta jotain kehollista. Kun työkseen etsii inspiraatiota, ratkaisuja ja kuvakulmia silmä-käsikoordinaatiolla niin että pää ja kroppa väsyy yhtä lailla isojen maalausten kanssa, loma olisi parhaimmillaan sitä, että joku hieroo, venyttää, vaivaa ja vääntää kroppaa, manikyyrit, pedikyyrit, hiukset ja kaikki sillä välin kun minä katselen – en mitään. Parin päivän möyhentämisen jälkeen saattaisin tarttua jo johonkin viihdyttävään kirjaan tai leffaan, jossa ei olisi liian paljoa visuaalista kiihoketta 😀
  … Tämä kaikki tietysti jossain kaukana kotoa, jonkun toisen kattaman pöydän äärellä.

  Ehkä ensi kesänä sitten.

 66. Kerran vuodessa viikonloppu Helsingissä on parasta. Hotelli yöpyminen keskustassa, hyvä seura, ruokaa ja juomaa. Mielellään kiertelemme ihan vain katselemassa Helsingin nähtävyyksiä. Aina pitää päästä leivoskahville Kappeliin. Reissun kruunaisi hemmotteluhetki Spassa.

 67. Haaveilen ihan kaikenlaisista lomista. Tärkein olisi ehkä perheloma, vaikkapa ystäväperhen kanssa, jolloin saisi nipistettyä aikaa myös itselle ja aikuisten kesken voisi viettää kiireettömiä iltoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.