Suuri kollageenikysely!

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

Sanotaan, että vatsa rakastaa rutiineja. Minä sanon, että niin rakastaa ihokin. Aloitan jokaisen aamun pesemällä kasvoni niin kylmällä vedellä kuin putkistosta lähtee. Sen jälkeen levitän kasvoilleni peptidejä sisältävän seerumin, sitten A-viitamiinia sisältävän voiteen, sitten otan C-vitamiinin ja lopuksi kaadan pussukallisen kollageenijauhetta puoleen lasiin vettä. Sekoitan jauheen veteen ja kippaan kurkkuuni. 

Voisin tehdä tämän kaiken silmät kiinni!

Olen nyt käyttänyt The Solution -kollageenia puolen vuoden ajan. Tämä on ollut mielenkiintoista aikaa. Moni tuttu on tullut kysymään, että “toimiiko se muka ihan oikeasti?”. Minua kysymys naurattaa, koska en suostuisi huijaamaan yhteistyön takia. Sitäpaitsi: kahdeksan viikon testijakson jälkeen solmin vuoden yhteistyösopimuksen Oslo Skin Labin kanssa. Se kertonee, että olen tyytyväinen. 

Puolen vuoden suhteemme kunniaksi laitoin Instagramissa arvonnan käyntiin. Seuraajat saivat kysyä mitä tahansa tuotteeseen tai sen vaikutuksiin liittyvää. Kaikkien kysyjien kesken lupasin arpoa kahdelle onnekkaalle kolmen kuukauden kollageenit. Ennen voittajien paljastamista pureudutaan kysymyksiin. Niitä sateli siihen tahtiin, että kaikkiin vastaaminen tukkisi internetin. Kokosin tähän alle kysymykset, jotka toistuivat usein. 

Kuinka kauan tuotetta piti käyttää ennen kuin huomasit tulokset?

Aloitin yhteistyön Oslo Skin Labin kanssa kahdeksan viikon tekstijaksolla. Ensimmäiset muutokset huomasin testijakson jälkeen. Iho tuntui kimmoisammalta. Se ei myöskään kiristellyt pesun jälkeen kuten ennen. 

Millaisia muutokset ovat olleet puolen vuoden käytön jälkeen?

Arvaa mitä? Parasta on ollut se, että en enää kiinnitä ihooni niin paljon huomiota! Aikaisemmin näin siinä paljon epäkohtia: punoitusta, kuivia läikkiä, kiristävää tunnetta. Nyt iho voi sen verran hyvin, että se ei näyttele merkittävää roolia arjessani. Pintajuonteet ovat mielestäni tasoittuneet, mutta naururypyt ovat edelleen tallella.

Oletko huomannut kollageenin vaikutusta vatsan toimintaan?

En ole. Vatsani toimii kuten ennenkin. 

Onko tuote vaikuttanut hiuksiisi?

The Solution -kollageeni vaikuttaa tutkitusti ihoon ja selluliittiin, mutta itse huomasin muutoksia myös kynsissä ja hiuksissa. Luonnonkihara tukka on usein takkuinen ja kiilloton, mutta kollageenin käytön jälkeen siitä on tullut eloisampi. Kynteni puolestaan lohkeilivat aikaisemmin, mutta nyt ne kasvavat yllättävänkin pitkiksi. En tietenkään voi kiittää ainoastaan kollageenia, koska kaikki vaikuttaa kaikkeen. Hyvä iho ja hyvä olo tarvitsevat kumppaneikseen ainakin jokseenkin terveellisen ruokavalion, vettä, lepoa, ulkoilua ja positiivisuutta.

Seuraaviin kysymyksiin en osannut suoraan vastata, joten pyysin niihin apua Oslo Skin Labin asiantuntijalta:

Toimiiko tuote yhtä hyvin viisikymppisellä kuin kolmekymppiselläkin?

Tuotteen sisältämällä kollageenilla tehdyt tutkimukset osoittivat että testiryhmässä vanhemmat ihmiset (iältään 50 +) hyötyivät tuotteesta enemmän, suurin muutos oli tässä ikäryhmässä yli 50%. Nuoremmilla on ihossa enemmän kollageenia ja vähemmän näkyviä ryppyjä.

Onko tuote laktoositon, maidoton, gluteeniton, väritön, hajuton ja mauton?

Tuote on väriltään vaalea jauhe, ja liuetessaan väritön, hajuton ja mauton. Tuotteeseen ei ole lisätty mitään lisäaineita vaan se sisältää ainoastaan hydrolysoitua kollageenia.

Onko sillä väliä, mihin vuorokauden aikaan tuotteen ottaa?

Vuorokauden ajalla ei ole väliä, säännöllisyys on sitä tärkeämpää.

Onko eri kollageenivalmisteissa eroja?

Kollageenivalmisteet voivat erota toisistaan mm. valmistusprosessin osalta. Tässä tuotteessa kollageeniproteiini on hydrolysoitu (pilkottu) entsyymien avulla peptideiksi eli aminohappoketjuiksi. Peptidin oikea pituus on merkittävä tuotteen ryppyjä vähentävän vaikutuksen kannalta.

Jotkut tuotteet saattavat sisältää myös lisäaineita ja näin ollen vähemmän kollageenia. Tutkimuksissa on todettu, että 2,5 mg päiväannos on optimaalinen, eikä myöskään määrän lisääminen paranna tuloksia.

Minulla on ihokeliakia, ja ennen kuin se todettiin, koko vartalon iho meni huonoon kuntoon. Auttaisiko tämä korjaamaan kuivumia esimerkiksi pohkeissa tai käsivarsissa?

Tähän emme voi ottaa kantaa, vaan aina sairauden ollessa kyseessä asiasta kannattaa keskustella lääkärin kanssa.

Pitääkö tuotetta käyttää jatkuvasti vai riittääkö tehokuuri?

Vaikutukset vähenevät kun käyttö lopetetaan.

Onko kollageeni turvallinen jos sairastaa autoimmunologisia sairauksia? Voiko olla jotain haittaa?

Tuotteella ei ole havaittu sivuvaikutuksia, mutta sairauden ollessa kyseessä kannattaa keskustella lääkärin kanssa.

Onko tuotteessa allergeeneja?

Ei (ei tosin sovellu naudanlihalle allergisille).

Missä tuotteet valmistetaan?

Saksassa.

Mistä kollageeni on peräisin?

Käytämme eläinperäistä kollageenia, jota saadaan karjatalouden sivutuotteena nautaeläimistä. Toimittaja valvoo tuotantonsa laatua alusta loppuun saakka.

Helpottaako atooppisia oireita?

Tätä ei ole tutkittu, mutta olemme saaneet palautetta, että käytöllä on ollut positiivia vaikutuksia useisiin iho-oireisiin, joihin kollageenin vaikutusta ei ole toistaiseksi tutkittu.

Onko tuotteella haittavaikutuksia?

Tuotteella ei ole dokumentoituja sivuvaikutuksia.

Kollageenia myydään sekä kauneudenhoitoon että nivelille. Miten nämä kaksi eroavat toisistaan?

Tyypin 1 kollageeni vaikuttaa ihoon ja tyypin 2 kollageeni niveliin. The Solution™ sisältää tyypin 1 kollageenia.

Onko tuotteen käytöllä haittavaikutuksia muiden isäravinteiden tai lääkkeiden kanssa?

Tuotteella ei ole havaittu sivuvaikutuksia, mutta sairautta lääkittäessä kannattaa asiasta keskustella aina ensin lääkärin kanssa.

Toivottavasti näistä vastauksista oli apua tiedonnälkään. Lupasin arpoa kahdelle kysymyksen esittäneelle kolmen kuukauden The Solution -kollageenit. Paljon onnea Nina ja Piia, olette voittajia! Tulen ottamaan teihin yhteyttä instagramin väityksellä.

Jos haluat aloittaa kollageenin käytön, saat kauttani ensimmäisen kuukauden puoleen hintaan. Alennus toimii tästä linkistä.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + ten =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.