Saako lasta pussata suulle?

David Beckham teki sen taas. Hän julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan itsestään ja 7-vuotiaasta tyttärestään pussaamassa. Kuvasta syntyi kohu. Asia nousi otsikoihin myös Suomessa. Moni oli sitä mieltä, että isä ei saa pussata tytärtään suulle. Poski olisi kuulemma sallittua aluetta, mutta huulet kiellettyä kenttää.

Salli minun käyttää teinimaailmasta tuttua kirjainyhdistelmää: WTF?

Minusta kuva oli ihana. Näin siinä isän, joka rakastaa tytärtään. Tyttären, joka pitää isäänsä siisteimpänä tyyppinä maailmassa. Näin kuvassa rennon yhteyden. En nähnyt mitään vastenmielistä, en mitään väärää enkä varsinkaan mitään romanttista. Se, joka näki kuvassa eroottisia sävyjä, voi katsoa itseään peiliin.

Silloin vika ei nimittäin ole valokuvassa vaan sen katsojassa.

Minä olen pussannut lastani suulle niin kauan kuin muistan. Uskokaa tai älkää, mutta ensimmäinen moiskaus tapahtui jo naistenklinikalla. Muistan ikuisesti kun neuvolassa tiedusteltiin, mihin paikkaan pussaan lastani. Kerroin rehellisesti, että pussaan suulle. Hoitajalla oli kiire muistuttaa, että suustani siirtyy lapsen suuhun paljon bakteereja. Myös karieksen riski kasvaa.

Salli minun käyttää tässä yhteydessä toista nuorison suosimaa kirjainyhdistelmää: OMG!

Vanhemmat voivat tehdä monta asiaa väärin. Ja niin tekevätkin. Pahimmillaan vanhempien virheet voivat pilata lapsen elämän. Pusu ei sitä kuitenkaan pilaa. Olen kuullut, että osa lastenpsykiatreista sanoo, että suulle suukottaminen hämmentää lasta. Minua lähinnä hämmentää, miten tällainen lastenpsykiatri on lastenpsykiatri? Väitän, että pusun kieltämisestä syntyy isommat traumat kuin sen vastaanottamisesta.

Pusu ei tule tekemään lapsestasi hampaatonta huumeveikkoa tai muutakaan rikollista. Jos lapsi haluaa pusun, pussaa! Todennäköisesti hän tulee jossain vaiheessa etääntymään sinusta. Kun lapsesi on lukiossa, saat lähetellä pelkkiä lentosuukkoja.

David Beckhamilla on instagramissa 52,2 miljoonaa seuraajaa. Kyseisellä kuvalla on tällä hetkellä yli kaksi miljoonaa tykkäystä. Kommentteja on lähes 15 000. Minä uskon, että Beckham julkaisi pusukuvan ihan tahallaan. Hän kyllä tiesi, että seuraajien joukosta löytyy sisäänpäin kääntyneitä nipottajia, jotka vetävät kuvan takia herneen aivoihinsa saakka. Uskon, että kuvan julkaisun jälkeen David teki kasan popcorneja, lösähti Victorian valitsemalle sohvalle, ja naureskeli täydellisesti trimmattuun partaansa kuvan kommentteja lukiessaan.

Oletko muuten kuullut, että turpaan vetämisen synonyymi on nykyään “pusu”? Aivan. Se on ainoa pusu, jota tulee kauhistella.

You may also like

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.