Paris closeup

Yhteistyössä Olympus

Muistan sen maagisen hetken pimiössä. Painoin paperin veden alle. Sen jälkeen tuuditin sitä yhtä varovasti kuin lasta uneen. Ensin näin ääriviivat. Sitten kokonaisen hahmon. Siirsin kuvan seuraavaan vesiastiaan henkeäni pidätellen. Tulisiko kuvasta tarkka? Ehkä kamera hieman tärähti? Vihdoin naisen kasvot piirtyivät tarkkana paperille.

Onnistumisen hetkellä tajusin, että valokuvaaminen on parhaimmillaan taidetta. 

Olen aina rakastanut ihmisten kuvaamista. Mieluiten sellaisten, jotka eivät edusta aikamme täydellisyyttä. Ihmisten, joiden kasvoille vuodet ovat piirtäneet kokemuksia. Heidän silmänsä eivät enää pursua uteliaisuutta. Ne ovat jo nähneet paljon.

Ehkä liikaakin.

Ketä edes kiinnostaa täydellisyys? Symmetrisyys? Täydellisyys menettää ainakin minun silmissäni mielenkiinnon yhtä nopeasti kuin silmät räpsähtävät. Minä haluan nähdä sielun. Sen näkee ainoastaan kun ihminen on valmis hyväksymään omat puutteensa.

Silloin sielun voi jopa nähdä kuvista.

Minä en ole sellainen ihminen. Olisin itselleni liian pinnallinen kuvattavaksi. Olen aivan liian huolissani siitä, miltä näytä valokuvissa. Liian tietoinen omista virheistäni. Miksi omia virheitä ei voi kestää, mutta toisissa ne näyttävät kauniilta?

Kuka edes määrittelee mikä on rumaa ja kaunista?

Pariisissa mikään ei ole täydellistä, mutta juuri se tekee kaupungista mielenkiintoisen. Pariisi on täynnä surua, raivoa, naurua, pettymyksiä ja rakkautta. Tunteita!

Ärsyynnyn kun terassilla haisee tupakka. Mutta kun katson savun sekoittumista Pariisin katuvaloihin, kaikki muuttuu kauniiksi. Mielenkiinto on jälleen kerran yksityiskohdissa…

Kirjoitin tämän fiilistelyn lentokoneessa, matkalla takaisin Helsinkiin. Ehkä viikonloppu epätäydellisen täydellisessä kaupungissa sai minut tavallista herkemmäksi. Tai ehkä se johtui siitä, että näin ja koin kaupungin yksityiskohdat kameran kautta.

Silloin asiat näkee vähän eri tavalla.

Kuvasin kaikki Pariisin kuvat Olympuksen PEN E-PL9 -kameralla, ja samalla testasin uutta Olympuksen 30mm macro -optiikkaa. Sillä pääsee todella iholle, mutta samalla se toimii loistavasti esimerkiksi henkilökuvissa jättäen taustan sumeaksi.

Nyt kyseinen kamera ja optiikka on tarjouksessa. Tässä hyvä vinkki niille, jotka ovat miettineet uuden kameran hankkimista! Kun ostat Olympuksen PEN E-PL9 -kameran Verkkokauppa.comista, saat 30 mm macro-optiikan kaupan päälle ja vielä 100 e alennusta kamerasta. Tarjoushinta kokonaisuudesta on vuoden loppuun saakka 599,90 e kun se on normaalisti 929,80 e.

Pääset hyödyntämään tarjouksen tästä. Nautinnollisia elämyksiä, enjoy!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + seven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.