Palma baby!

Kaupallinen yhteistyö: Olympus

”Mennään Palmaan mun synttäreillä!”, huudahdin yllätyksenä itsellenikin.

Sen piti olla vain heitto. Hetken mielijohde ei kuitenkaan tarvitse toteutuakseen kuin muutaman innostuneen ystävän. Niitä minulle on siunaantunut kiitettävästi. 

Ystävääni lainatakseni tilanne oli ”SOS!”: Piti varata lennot, löytää täydellinen hotelli ja perustaa Facebook -ryhmä matkan fiilistelyä varten. 

Ryhmä perustettiin. Liput varattiin. Hetken mielijohteesta tuli ihana pakkomielle.

”En mä mitään laske, mutta enää neljä kuukautta, kaksi päivää ja viisi tuntia matkaan!”

”Pitäiskö jo varata raflat kun matkaan on ENÄÄ kolme kuukautta?”

”Mun pitää laihduttaa 20 kiloa 20 päivässä. Ei paha!”

Ryhmään kilahtelevat viestit saivat perhoset juopumaan vatsassani. Mikään – korostan MIKÄÄN – ei ole yhtä ihanaa kuin loman suunnitteleminen kanssa ystäväin. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Matkan lähestyessä huomasin itsessäni uuden piirteen: Olen toivoton sääfanaatikko! Aloitin sääpalvelujen seuraamisen jo paria viikkoa ennen matkaa. Siitäkin huolimatta, etteivät meteorologit noin pitkiin ennustuksiin usko. Eikä usko järkikään.

Jokainen tyttöjen reissua joskus suunnitellut kuitenkin tietää, ettei lomasuunnitelmilla ja järjellä ole mitään tekemistä keskenään.

Minusta tuli pro. Huomasin, että Forecalla on kaikkein optimistisin sääkäsitys. Ilmatieteenlaitos puolestaan jarruttelee ennustuksissaan. Jos Foreca lupaa 22 astetta, Ilmatieteenlaitos tyytyy 20 asteeseen. Jos Forecalla on yksi pisara, Ilmatieteenlaitoksella niitä on kaksi. Ulkomaisiin sääpalveluihin ei kannata luottaa ollenkaan. Niiden ailahtelu saa aikaan sydämentykytyksiä. 

Säätilan seuraaminen oli kuin suoraan Hitchcocin linnuista. Ensin piti sataa, sitten paistaa, taas sataa ja lopuksi optimistisin sääpalvelu lupasi puolipilvistä. Meinasin hakea saikkua pelkästä jännityksestä. 

Tilanne oli ”SOS!”.

Lopulta satoi ja sää oli viileä. Onneksi myös viini oli kosteaa ja kylmää. Viimeisenä päivänä itsekkäät pilvet väistyivät ja aurinko pääsi tervehtimään meitä. Sen päivän kuljin nenä kohti taivasta.

Synttärit olivat täydelliset. Palma oli sympaattinen. Ruoka erittäin hyvää ja seura parasta. Nauroimme niin, että vuoden vanhenemisesta huolimatta nuorruin vuosia. 

Synttäri-iltana mietin ikää. Mitä olen tähän mennessä saavuttanut? Mitä haluan vielä saavuttaa? Miltä vuosien karttuminen tuntuu? Tuleekohan minulle ikäkriisi?

Sitten sain ajatuksen: Vanhenemisen suhteen kukaan ei ole etuoikeutettu. Kukaan ei vanhene toista hitaammin, koska aika on kaikille sama. Iän miettimiselle ei kannata antaa ajatuksia, koska aika on liian kallis tuhlattavaksi. Vanhenemisen murehtiminen on suurinta tuhlausta, koska vanhenemiselle ei voi mitään. Ikä kannattaa kertakaikkiaan unohtaa!

Testasin matkan ajan Olympus PEN E PL9 -kameran 45 mm optiikkaa (tämän postauksen kaikki kuvat on otettu sillä). Se on loistava valinta esimerkiksi henkilökuvien ottamiseen. Sopii myös täydellisesti kun haluat ottaa yksityiskohtaisempaa kuvaa kokonaisuudesta. Nyt saat 45 mm optiikan kaupan päälle kun ostat PEN E-PL9 tai OM-D E-M10 Mark III -kameran. Tarjoukseen pääset TÄSTÄ linkistä! Tarjous on voimassa 15.8 saakka.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.