Osaanko nauttia nyt?

Kaupallinen yhteistyö Oslo Skin Lab

Olipa kertakaikkiaan kiva vastata Oslo Skin Labin minulle esittämiin kysymyksiin hyvinvoinnista ja vanhenemisesta! Näitä asioita ei tule miettineeksi päivittäin. Niiden ääreen on kuitenkin välillä hyvä pysähtyä. 

Miten suhtaudut vanhenemiseen?

Tähän kysymykseen voi vastata monella tavalla. Itseluottamuksen näkökulmasta vanheneminen on vapauttavaa. En enää vertaa itseäni muihin vaan olen tyytyväinen omiin muotoihini ja muutoksiini. Uskallan kohdata uudet ihmiset ilman takaraivossa jyskyttävää ”mitähän tuo minusta ajattelee?” -kysymystä. Uskallan puhua, olla omaa mieltä ja tuntea elämän ilot ja kipukohdat ilman häpeää. 

Toisaalta vanheneminen on surullista. Huomaan ajan juoksemisen kun katson poikaani. Kuin yhdessä yössä hänestä kasvoi itsenäisyyttä etsivä ihminen, joka pikkuhiljaa venyttää napanuoraa yhä pidemmälle. Noina hetkinä tunnen ylpeyttä, mutta myös voimattomuutta ja haikeutta. Osasinko nauttia kun napanuora oli vielä lyhyt? Osaanko nauttia nyt?

Parikymppisenä ajattelin, että kolmekymppinen on valmis. Hän on aikuinen perheineen ja töineen. Hän ei tee virheitä vaan ikäänkuin soljuu omissa hyvissä päätöksissään kohti eläkepäiviä. Kuinka väärässä olinkaan! Virheiden määrä on vakio iästä riippumatta. Aikuinenkin kasvaa ja kehittyy. Me muutumme niin henkisesti kuin fyysisestikin aivan koko ajan. Voi olla väsyttävää taistella muutosta vastaan. Ajattelenkin, että minun ei tarvitse koskaan olla valmis. Minun tarvitsee vain olla valmis oppimaan. 

Miten huolehdit itsestäsi?

Koen huolehtivani itsestäni aika hyvin. Aaltoilevasti. Toisinaan teen huonoja päätöksiä unen ja tasapainoisen elämän kustannuksella. Vietän liikaa aikaa somessa, syön epäterveellisesti ja liikun tavallista vähemmän. 

Se ei haittaa, koska olen oppinut korjaavani tilanteen nopeastikin. Kehoni kertoo milloin on aika nukkua vähän enemmän, syödä vähän terveellisemmin ja käyttää some-aika ulkona liikkumiseen. 

Liikun päivittäin. En omista autoa, joten kävelen paljon. Pitkän tauon jälkeen olen jälleen innostunut juoksemisesta. Myös kuntosali kuuluu rutiineihin. Se on ihana tunne kun tuntee tehneensä jotain!

Mistä kauneusrutiinisi koostuu?

Ihonhoitoni ei ole monimutkaista. Putsaan aina meikit, kosteutan ihon illalla ja päivisin levitän siihen seerumeita ja aurinkosuojaa. Juon päivän mittaan paljon vettä ja käyn silloin tällöin mikroneulaushoidossa. Kollageenijauhe on ollut osa elämääni jo parin vuoden ajan. Se on helppo ja nopea tapa pitää ihosta huolta sisältäpäin. 

Mitä apua olet saanut The Solution -tuotteesta?

Olisi jännä tietää miltä ihoni näyttäisi jos en olisi käyttänyt kollageenijauhetta näin pitkään. Ensimmäisenä huomasin, että ihostani tuli kimmoisampi jo muutamassa kuukaudessa. Se vaan näytti paremmalta ilman meikkiä: tasaisemmalta ja levänneemmältä. Nyt kiinnitän ihooni paljon vähemmän huomiota kuin ennen, koska siinä ei ole tällä hetkellä mitään negatiivista huomioitavaa. 

Minkä neuvon antaisit nuoremmalle itsellesi?

Älä stressaa vaan nauti enemmän. Live a little!

Koodilla JENNI65 saat -65% alennusta ensimmäisen kuukauden pakkauksesta! Klikkaa tarjoukseen tästä!

Kuvat: Vilma Norokorpi

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + 16 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.