Mies ei ikinä kikattele

Soitin ystävälleni, josko voisin mennä hänen luokseen kylään. Hän oli soitostani varsin iloinen, mutta vaati minua hieman pidättelemään tuloani. Hän nimittäin halusi vähän siivoskella.

Kun saavuin hänen luokseen, asunto oli kuin suoraan myyntiesitteestä. Minun sänkyni alla on aina pari eläintä, mutta ystäväni kämpässä villakoiratkin oli teloitettu kylmäverisesti. Siellä ei todellakaan vain siivoskeltu. Siellä siivottiin raivopäisesti ja ahnaasti. Sanat kuulostavat samalta, mutta tarkoittavat hyvin eri asioita.

Siivoskelu nimittäin tarkoittaa pientä siistimistä. Minun elämässäni viikon aikana pöydälle kasaantuneiden lehtien siirtämistä metrin päässä sijaitsevaan roskikseen. Tai leivänmurujen pyyhkimistä. Lattialle. Tai sukkien nostamista lattialta pesukoriin. Se on siivoskelua ihmiset. 

Välillä sorrun lepäilemään. En siis missään nimessä lepää vaan ainoastaan lepäilen. Lepääminen nimittäin aiheuttaa tunnolliselle luonteelle huonon omantunnon. Lepäily on jotain niin pientä, ettei sitä tarvitse edes mainita. Ihminen, joka lepäilee silloin tällöin, on toimelias. Lepäävä ihminen on laiska.

Kyllä, olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta, jossa väsymys voitetaan tekemällä lisää töitä!

Tunsin muuten kerran miehen, joka saattoi nukkua istualtaan. Hänestä se ei ollut nukkumista, koska pää ei retkottanut tyynyllä vaan olkapäällä. Hänen mielestään oli aivan eri asia torkahdella kuin ottaa oikeasti päiväunet. Torkkumisessa ei ollut mitään pahaa, mutta päiväunet veivät aikaa työnteolta.

Eniten minua kuitenkin harmittaa kun joku sanoo heräilevänsä. Se nimittäin tarkoittaa, että kyseisellä ihmisellä ei ole aikomustakaan nousta sängystä. Ei armeijassa heräillä! Siellä herätään nyt tai heti. Heräilijät ovat muuten potentiaalisia torkuttelijoita. Heihin en luota. Miksi? Torkuttelija ei luota edes itseensä tai kykyynsä herätä! Sitäpaitsi: torkuttelijat eivät kunnioita muita nukkujia.

On myös paljon sanoja, jotka ovat yhden sukupuolen omistuksesta. Mies ei esimerkiksi ikinä hypähtele. Mies hyppii. Jos hyppii. Nainen puolestaan höpöttelee paljon. Mies sen sijaan puhuu. Lehtien palstoilla mies usein täsmentää, korostaa ja vaatii. Nainen puolestaan hihkuu tai on kipakka. Mies voi itkeä, mutta nainen vollottaa ja märisee. Mies huutaa, mutta nainen vinkuu tai mäkättää.

Turha edes mainita, kumpi sukupuoli kikattelee?

 

 

Alfred Gratien Rosé

Koska ainoastaan hihkuva ja hypähtelevä nainen juo vaaleanpunaista samppanjaa!

You may also like

4 comments

  1. Muuten oikein mukava ja viihdyttävä teksti, mutta: kyllä luotan kykyyni, haluan vain tehdä päivään astumisen portaittain. Miestäni se ei haittaa, hän nousee aiemmin. 😉 Kernaasti silti siivoskelen, hauska uusi sana! Ja lepäily, höpöttely ynnä muukin kuplankeveä tekeminen passaa. 😀

    1. 😀 Okei, myönnän, että teksti oli jälleen kerran kärjistettyä! Kiitos palautteesta <3

  2. Sulla on kyllä niin kiva tyyli kirjoitella (haha, olin kirjoittamassa “kirjoittaa”, mutta puhelin ehdotti kirjoitella, ja se nyt jotenkin sopi tähän )! On niin hauska aina lukea sun blogia, toivoisin vaan että kirjoittaisit pidempiä tekstejä, tulee ihan surku aina kun ne loppuu niin yllättäen ja olisin vielä halunnut lukea

    1. Kiitos Tiia ihanasta palautteesta! Tämä motivoi eteenpäin! Uutta tekstiä tulossa taas parin päivän päästä, yritän “venytellä” tekstiä;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.