Kun puhelin on itseilmaisun väline

Yhteistyössä: Huawei

Puhelin ei ole enää pitkään aikaan ollut pelkkä puhelin. Yhdelle se on arkea helpottava älylaite. Toiselle statussymboli. Minulle puhelin on kahdella sanalla sanottuna henki ja elämä (okei, heti ihmissuhteiden, työn, perheen ja terveyden jälkeen). Siksi ei ole yhdentekevää, millaisen luurin kanssa kahlaan ruuhkavuosien viidakossa.

Sain ensimmäisen matkapuhelimeni suunnilleen samoihin aikoihin ajokortin kanssa. Nokian tiiliskivestä siirryin virran mukana iPhonen käyttäjäksi. Steve Jobs ujutti omppunsa niin syvälle elämääni, että ajattelin eksyneeni siihen labyrinttiin lopullisesti. Olin liian pelokas katselemaan sivuille. Muihin merkkeihin tutustuminen tuntui työläältä ja vaikealta. Aivan kuten Jobs halusikin.

Sitten minulle tarjottiin ulospääsyä sokkelosta. Ovessa luki Huawei. Valehtelisin jos väittäisin, ettei oven avaaminen pelottanut. Kannattiko se? Ehdottomasti! Olen nyt käyttänyt yhteistyön tiimoilta Huawein P30 Pro -puhelinta maaliskuun lopusta alkaen.

Haluatko, että kerron mihin se pystyy? Parempi, että näytän…

Minulle puhelimessa tärkeintä on kamera. Kaikki muu kauniista ulkomuodosta helppoon käyttöjärjestelmään on plussaa. Kuvaaminen on minulle itseilmaisun väline. Siksi minun on vaikea pidätellä sitä intoa, jonka Huawei P30 Pro:n kamera minussa herättää.

Katsokaa nyt vaikka tätä! Laajakulmalla Helsingin kadut näyttävät paljon mielenkiintoisimmilta.

Pääsin tammikuussa Pariisiin, jossa Huawein puhelin lanseerattiin. Tilaisuudessa hehkutettiin puhelimen zoomia. Päätin testata sitä heti Pariisin lentokentällä. Huomaat varmaan, että kuvan oikeassa reunassa on Finnairin kone. Zoomin avulla pääsin tiirailemaan ohjaamoon asti!

Tottakai zoomia piti testata myös koneessa…

Helsingissä päätin pistää zoomin töihin oikein kunnolla. Seuraava kuvasarja on otettu Helsingin Löylystä. Olisin päässyt vieläkin lähemmäs kuvassa olevaa rakennusta, mutta samalla olisin päässyt kuulusteluihin tirkistelyn takia.

USKOMATONTA VAI MITÄ!

Kamerassa on myös macro-ominaisuus, jolla voi kuvata jopa lumihiutaleita. Muutaman sentin etäisyydellä oleva kohde piirtyy kuvaan tarkasti. Itse testasin tätä ominaisuutta Amsterdamin kahvilassa kun kukkaan lennähti pieni itikka.

Samaisessa kahvilassa tuli myös heittäydyttyä hieman taiteelliseksi. Katso seuraavan kuvan tarkkuutta puhelimen kuoren kohdalla!

Erityisen tyytyväinen olen ollut siihen, että järjestelmäkameraa ei tarvitse kantaa mukana jatkuvasti. Asukuvat ja muut fiilistelyt onnistuvat puhelimella aivan yhtä mainiosti.

Selfieistä puhumattakaan…

Ruokakuvat onnistuvat niin hyvin, että niiden katsominen saa kuolan herahtamaan kielelle…

Erityisesti tykkään siitä, että muotokuva -asetuksella taustan saa henkilökuvissa sameaksi.

Aikaisemmalla puhelimella ei tullut otettua vessaselfieita. Huawei P30 Pro:n kristallikuoret ovat kuitenkin niin kauniit, että muisti alkaa täyttyä näistä…

Näitä riittää, mutta lopetetaan fiilistelykuviin Pariisista. Hieno reissu, josta tarttui mukaan hienon puhelimen lisäksi ihania muistoja ja uusia tuttavuuksia! Alla olevat kuvat on ottanut Lauri Dalla Valle.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − eight =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.