Kun hedonisti personal trainerin palkkasi

On olemassa kahdenlaisia ihmisiä.

  1. Niitä, jotka liikkuvat elääkseen
  2. Niitä, jotka elävät liikkuakseen

Olen aina kuulunut ensimmäiseen kategoriaan. Urheilen siksi, koska tiedostan sen olevan elintoimintojeni ylläpitämiseksi välttämätöntä. En kuitenkaan nauti siitä. Vielä…

Kerron mistä nautin. Nautin ruuasta, viinistä ja pitkistä keskusteluista ilman aikarajaa. Kallistun elämässäni hedonismiin. Paras ystävänikin kuvailee minua sanalla ”nautiskelija” – ja hän tuntee minut paremmin kuin kukaan muu.

En ole se durasell-pupu, joka kutsuu ystävänsä iltalenkille nuolemaan elämän kolhimia haavoja. Minä ja ystäväni nuolemme haavoja viinisellä kielellä kivassa kuppilassa. Eikä siinä ole mitään pahaa, päinvastoin: hyvät ideat harvoin syntyvät vesilasin äärellä. 

Hedonistisesta luonteestani huolimatta olen poliittisiin suuntauksiin kantaaottamatta ”tolkun ihminen”. Ymmärrän, että minun on haettava apua, jotta pystyn etsimään myös liikkumisesta rakastamiani mielihyvähormoneja.

Siksi palkkasin personal trainerin!

Ensimmäinen keskustelumme meni pitkälti näin:

Minä: Haluan liikkumisesta osan elämää, mutta a) en tule luopumaan hyvästä ruuasta, b) tulen juomaan viiniä aina kun huvittaa ja c) minulla on aikaa urheilulle vain aamuisin  – ja silloinkin hikiset puoli tuntia. Mitä sanot?

PT: Pistetään onnistumaan!

Pyydän jo tässä kohtaa anteeksi. Olen nimittäin saanut viestejä, joissa kiitellään siitä, etten julkaise “mitään peppuvideoita”. Tulen nimittäin suurella todennäköisyydellä jakamaan hyväksi havaitsemiani kokemuksia treenaamisesta. Toivottavasti kestätte. Lupaan kuitenkin, että viinisuositukset ja muut mielihyvän aiheet eivät häviä elämästäni minnekään.

Toivottavasti treenaamisesta tulee osa niitä…

You may also like

3 comments

  1. Hei Jenni. Elämäni ensimmäinen blogi jonka olen lukenut on sinun. Tiedän sinut radion kautta,mutta nyt kun luin ajatuksiasi blogeistasi,kasvoit ihmisenä ja naisena isoihin mittoihin. Omaat ihanan elämänlaadun,sopisi itsellenikin…..mutta. Kohta 40 vuotta työelämässä,kaikenlaisia sairauksia päälle. Mutta painetaan menemään.Surkuttelu pois ja asennetta kehiin…siis itselleni Ehdottomasti jatkan blogijesi lukemista. T:Jukka 56v.

    1. Kiitos Jukka palautteesta! Ihan mahtava palaute! Kaikkea hyvää sinulle, toivottavasti sairaudet hellittävät!

  2. Jatka samaan malliin! Hienoa ja rohkeaa, koska itelläki sama ongelma että ruoka on se nautinto viinin ja ystävän kans tolkuton keskustelu♡ Mut ei pliis mitään saliselfieitä, oot sen verra jo aikune ettet ny vrm niit laittaskaan..niin kyllästyny niihin ku jengi esittelee parhaimmista kulmiata itteäänsä. Luen säännöllisesti sun blogia ja jatkan edelleen♡ inspiraatiota elämästä elämään!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.