Kalleinkin lahja on tämän asian edessä arvoton

photo: Sami Piskonen muah: Laura Rantaniemi

Ostin isälleni neljän euron Ässä-arvan. Aamulla raaputin arvan ja laitoin siitä hänelle kuvan saatetekstillä ”No voe perhana!”. Liian monta isänpäivää on mennyt näin. Minä täällä ja hän siellä.

Lapsuuden isänpäivissä oli parasta aamut. Isä oli työvuosinaan kiireinen mies ja jäi vain harvoin toimettomana sänkyyn makaamaan. Isänpäivänä tilanne oli toinen. Toinen silmä raollaan hän esitti nukkuvaa ja osasi näytellä myös yllättynyttä poikkeuksellisen hyvin. Pienelle lapselle tilanne oli niin jännittävä, että edellisenä iltana ei meinannut tulla uni ollenkaan.

Isänpäivän aamuherätys on varmasti suloisin traditio, jonka voimme välittää lapsillemme. Se on näytelmä, jossa roolitetaan kaikki iästä riippumatta.

Mutta missä vaiheessa emme enää halua näytellä? Milloin on se hetki, kun isiä ei enää mennä herättämään? Onko se silloin kun olemme liian isoja leikkimään? Vai loppuuko se siihen aamuun kun isä odottaa toinen silmä raollaan, mutta kukaan ei enää tulekaan?

Sen hetken jälkeen kuluukin vain silmänräpäys ja seuraa aika, jolloin Ässä-arpa raaputetaan toiselta paikkakunnalta isän puolesta.

Kysyin Radio Aallon kuulijoilta, millaisia isänpäivälahjoja he aikovat hankkia. Yksi lahja oli ylitse muiden. Valitettavasti sitä lahjaa ei myydä missään kaupassa eikä sitä voi millään rahalla ostaa. Sen lahjan nimi on aika. Sitä ei voi mikään muu lahja korvata.

Aika on arvokasta, koska sitä ei saa koskaan lisää. Se on uusiutumaton luonnonvara, jonka edessä olemme kaikki samanarvoisia. Aika kuluu koko ajan. Siksi meillä ei pitäisi olla aikaa odottaa. Oikeaa aikaa, juuri sitä täydellistä hetkeä, ei välttämättä tule ennen kuin aika loppuu kesken.

Siksi ajan edessä kalleinkin isänpäivälahja on arvoton.

Hyvää isänpäivää kaikille isille ja isän roolia hoitaville! Hyvää isänpäivää omalle isälleni, joka löytyy edelleen luuristani nimellä ISI.

Abbona Barbera D’Alba Rinaldi 2015
Piemonte, Italia
Tummasävytteisen marjainen ja mausteinen tuoksu viestii paahteisuudesta ja yrteistä – myös savusta. Jos teet isälle pitkään haudutettua liharuokaa, tämä viini sopii siihen mainiosti!
www.viinikellari.com

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.