Ihmeellinen Dubai

Oletko ihminen, joka vihaa niitä ihmisiä, jotka ripustavat jouluvalot parvekkeelle jo lokakuussa? Jos vastasit kyllä, älä mene Dubaihin. Siellä on joulu joka päivä.

Jos puolestaan rakastat kaikkea suurta, kimaltelevaa ja mystistä, this is the place to be.

Ensimmäinen Dubain matkani muutama vuosi sitten osoittautui luottokunnan laskun jälkeen massiiviseksi virheeksi. Tein paljon vääriä valintoja hotellista lähtien. Äläkä ymmärrä väärin. Kaikki oli ihanaa, kimaltelevaa ja kaunista. Mutta myös kallista. 

Pelkkä hotellin aamiainen maksoi enemmän kuin ihan kelpo illallinen kotimaassa.

Olen kuullut, että Dubaihin on mahdollista matkustaa kohtuuhinnalla kun tekee järkeviä valintoja lentojen ja hotellien suhteen. Ruuan voi ostaa marketeista, mutta suomalaiseen makuun nekin hinnat kirpaisevat. Eräs paikallinen valaisi ruuan korkean hinnan johtuvan yksinkertaisesti siitä, että hiekkaisessa Dubaissa ei kasva juuri mikään. Kaikki on tuontitavaraa tomaateista ja kurkuista lähtien. 

Tällä kertaa kyseessä oli työreissu vaikka kuvat huokuvat lomatunnelmaa. Työ ei hikoiluttanut, mutta ilmasto sitäkin enemmän. Lämpötila pysytteli päiväsaikaan 37 asteessa, yöllä oli pari astetta ”viileämpää”. 

Turistin silmin Dubaissa kaikki on suurta ja mahtavaa. Toki kohteella on myös varjopuolensa, joka pidetään matkailijoilta piilossa. 

Dubaista löytyy maailman suurin ostoskeskus luisteluratoineen ja vedenalaisine maailmoineen. Ostarin lisäksi ihmettelimme maailman korkeimman rakennuksen valoshowta. Päädyimme myös safarille ja ajelimme oksennus kurkussa heikkadyynejä ylös ja alas. Kymmenien ”Oh, my God!” -huutojen jälkeen parkkeerasimme erämaan keskelle nauttimaan illallista. Tulishow, napatanssia, kameliajelua, hiekkasurffausta…

Koimme auringonlaskun aavikolla. Maaginen ja uskonnollinen kokemus samaan aikaan. 

Kiitos Avec Marian jengi. Ensikertaan, mutta mihin mennään seuraavaksi?

Matka toteutettiin yhteistyössä Avec Marian kanssa. Olin tekemässä sisältöä sosiaaliseen mediaan ja hostaamassa matkan voittaneita.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.