Hyi mitä kolttuja!

Mervi laittoi minulle palautetta. Viesti oli lyhyt ja ytimekäs.

”Ihan karsee tyyppi olet”, hän kirjoitti.

Minua nauratti. Sitä reaktiota Mervi tuskin olisi toivonut. En pahoittanut mieltäni pätkääkään. Lähinnä tunsin sääliä Merviä kohtaan.

Näin sieluni silmin hieman väsähtäneen Mervin. Hän istui laskuhumalassa sänkynsä laidalla ja tuijotti kännykästä kuvaani. Viha siirtyi kädestä kohti aivoja ja saavutti vihdoin sydämen. Mervi päätti käyttää hänelle annettuja elämän minuutteja palautteen antamiseen.

Toivottavasti kulutettu aika oli sen arvoista. Toivottavasti Mervi sai pahaan oloonsa pienen pilkahduksen iloa. Suon sen hänelle. Ilomielin. 

Muutama päivä sitten juhlittiin Radio Gaalaa. Iltapäivälehdet järjestivät sivuillaan äänestyksiä, joissa etsittiin illan parasta pukeutujaa. Kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä, että kuvissa oli pelkästään naisia. Kuvien kommenteihin oli syljetty suomalaisen sielun paha olo. Yksikään lukemistani kommenteista ei ollut positiivinen. Persoonien lisäksi haukuttiin koltut. Kukaan ei ollut (tietenkään) onnistunut missään.

Tiedän, että kommenttien lukeminen ei kannata. Silti se on minulle ajoittain suurta viihdettä. Kuvittelen kommentoijille kasvot, elämän ja sielun. Mietin, kuka heitä loukkasi? Missä vaiheessa tapahtui käänne kohti katkeroitumista? Pettikö puoliso? Tapahtuiko lapsuudessa jotain kauheaa? Vai kasvoiko hyvästä lapsesta pahansuopa aikuinen ilman sen suurempaa syytä? Niinkin voi tapahtua.

Kiusaamistilanteissa tärkeintä on jättää kiusaaja huomiotta. Se on vaikeaa, mutta tehokasta. Kiusaajalle tilanne on peli, joka hänen tulee voittaa. Entä jos kukaan ei jaksa kilpailla? Silloin kiusaajalla ei ole pelikaveria.

Kerran sain palautetta ylimielisyydestäni. Olin kuulemma kertonut radiossa, että en suostu ostamaan lapselleni toppahousuja mistään muualta kuin Stockalta. Olin ylimielinen ihminen, joka leveilee rahoillaan. Sen lisäksi olin tietysti huono radiojuontaja. Jännä juttu, mutta en muista kertoneeni mitään tuon kaltaista. Toppahousutkin ostan mieluiten kierrätettynä. Valheella on lyhyet jäljet, mutta netissä valheet ehtivät tallustella aika pitkälle.

Palataan hetkeksi Radio Gaalan pukuloistoon. Tai loistamattomuuteen. Yksi kommenteista kiteytti kaiken. Se kuului näin:

”Hölmöä kun yrittävät jossain Helsingissä matkia suuren maailman menoa.”

Juuri näin. Kaikki on näkemättä paskaa. Kirves kannattaa heittää kaivoon välittömästi. Älä ikinä nuolaise, koska tippuminen tapahtuu väistämättä. Hohhoijaa.

En voi olla miettimättä, mitä Mervi tekee juuri nyt? Onko hän nyt onnellinen vai edelleen laskuhumalassa? Lukeeko hän tämän tekstin, vaikka inhoaa minua? Me molemmat tiedämme siihen vastauksen, joten terveisiä Merville!

You may also like

10 comments

 1. Hihihi! Mä en tiedä miksi mua naurattaa, vaikka minussakin Mervi herättää sääliä. Ehkä hymyilyttää siksi, ettei kommentti onnistunut loukkaamaan sinua ja katkeroituneen ihmisen ilkeäksi tarkoitetut sanat menetti merkityksensä. Niin sen pitäisi aina mennä! Go girl!

 2. No naurattihan tuo minuakin (Mervin palaute nimittäin) ihan ääneen huomasin hekottelevani. Onneksi otat huumorilla! Olet ihan super, ja tämä kirjoitus oli juuri nyt minulle tosi ajankohtainen, joten kiitos siitä! Kiusaajille tosiaan pitää jättää vastaamatta/reagoimatta ja pää pitää pitää kylmänä. Sen kun aina muistaisi!

  1. Iso kiitos palautteesta! Ihana! Elämästä selviää kun asioihin suhtautuu huumorilla <3 Kaikkea hyvää!

 3. Rakastan tapaasi kirjoittaa. Se on raikas, oivaltava ja koukuttava. Ihailen sitä, kuinka osaat pukea vakavatkin aiheet pilke silmäkulmassa sellaiseen muotoon, joka haastaa ajattelemaan ja pohtimaan ilmiöitä syvemmin. Et kirjoita paasaavalla otteella, vaan tekstisi ovat helposti lähestyttäviä.

  Kiitos, että jaat ajatuksiasi, sillä koen, että blogisi on herätellyt minut ajattelemaan montaa ilmiötä uudesta näkäkulmasta. Opiskelen yliopistossa journalistiikkaa ja suomen kieltä, joten minusta on hirveän insporoivaa seurata älykkäitä naisia, jotka toimivat media-alalla rohkeasti, ennakkoluulottomasti ja ammattitaitoisesti. Toivottavasti olen itsekin tulevaisuudessa yksi teistä!

  1. Kiitos Johanna ihanasta palautteesta! Et usko, miten ihanasti se lämmitti <3 Tsemppiä opintoihin ja kaikkea hyvää! Kerro kun aloitat blogin niin liityn lukijoihisi:)

 4. Moi!Sinulla on kyllä taito kirjoittaa ❤ Minuakin hymyilytti kun mietin Merviä. Blogisi on saanut minutkin ajattelemaan asioita erikantilta ja sen, että asenne ratkaisee! Saan blogistasi niin paljon inspiraatiota omaa elämääni. Olet ihana, kiitos että kirjoitat❤

  1. Ihana viesti, kiitos tuhannesti! On suuri kunnia, jos kirjoitukseni antavat inspiraatiota <3 Kiitos!

 5. Hei Jenni! Älä välitä saamistasi negatiivisista kommenteista. Minusta sinä olet paras juontaja. Olet niin aito, ihana ja kaunis!

  1. Kiitos palautteesta “salainen ihailija”, hih:) Olet oikeassa, että palautteista ei kannata välittää. Mutta tällaisista positiivisista toki välitän! Se on ihanaa, että itse saa päättää mistä välittää ja mistä ei. Kaikkea hyvää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.