Homma etenee, nälkä kovenee!

Minun on edelleen vaikea uskoa sitä. Palkkasinko todellakin itselleni personal trainerin? Maksanko siitä, että mieltäni haastetaan ja kroppaani raastetaan? Jomottava pakaralihakseni vastaa, että kaikki tämä on totta.

Onko hedonistista tullut yhtäkkiä masokisti?

Ei hätää. Kuten kuvista näkyy, pidän balanssin kunnossa. Liikaa nautittuna yksikään asia ei ole ihmiselle hyväksi. Ei edes liikunta. Siksi voin ihan hyvin treenin jälkeen nauttia punaviiniä ja pihvin. Tasapaino on avain onneen. Liian tiukka ruokavalio ja treeniohjelma saa ihmisen hulluuden partaalle.

Niin treenaamisen kuin elämänkin on mentävä omilla ehdoilla.

Hedonisti ei haluistaan luovu, mutta hedonistissa asuva realisti on valmis viilaamaan niitä. Siksi pidin personal trainerille viikon ruokapäiväkirjaa.

Sitä täyttäessä olisi ollut ihana valehdella!

Pitäydyin kuitenkin totuudessa ja kirjoitin muistiin jokaisen aterian viimeistä papua myöten. Viikonlopun ”mässyöverin” kirjasin hänelle näin: ”Kaikki kertaa kaikki kertaa viinit ja kaikki muutkin”. Siinä ei enää tarvitse rivien välistä lukea.

Sitäpaitsi: mitä enemmän urheilen, sitä nälkäisemmäksi tulen sekä treenille että ruualle. Syöminen on siis sallittua.

Ilokseni sain kuulla, että ruokavalioni on pääsääntöisesti kunnossa. Minun pitää vain syödä vähän useammin. Olen nyt opetellut vääntämään edes jonkinlaisen aamupalan. Välipaloja en edelleenkään muista.

Aikaisempana hiilareiden välttelijänä olen nyt opetellut syömään myös niitä. PT nimittäin yllätti minut kertomalla, että hiilareita tarvitaan rasvan palamiseen. Ymmärrät varmaan, miksi seuraavalla aterialla lautaselle tipahti peruna jos toinenkin.

Mitä olen oppinut tähän mennessä?

Tuskin mitään uutta. Näen kuitenkin entistä kirkkaammin, että liikunnasta tulee pysyvä osa elämääni. Olen myös varma, että tulen saamaan urheilusta yhtä suuret kiksit kuin viiden tähden ravintolaillallisestakin.

Ainakin melkein yhtä suuret.

Epäilijöitä riittää edelleen. Heille minulla on vain yksi viesti: syökää sananne heti kun tulee nälkä. Turha odotella luovuttamistani.

 

Le Fonti Chianti Classico Riserva 2012

Toscana, Italia

Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese

Fontin viinitarhoilla panostetaan kestävään kehitykseenHieman kehittynyt, yrttinen, kypsän marjainen ja hennon savuinen tuoksu viestii myös lyijykynästä ja paahteisuudesta…

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + six =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.