Hetki kemistin kumihanskoissa

Kaupallinen yhteistyö: Berner/Herbina 

Toimittajan työ on jännittävää. Olen päässyt tapaamaan ihmisiä, joiden elämään minulla ei olisi muuten mitään asiaa. Olen saanut kysellä tyhmiä kysymyksiä viisailta ihmisiltä. Olen päässyt huoneisiin, joiden ovet pidetään yleensä visusti lukossa. 

Niin kävi nytkin.

Voitte varmasti kuvitella innostukseni kun kuulin pääseväni laboratorioon, jossa valmistetaan Herbinan tulevia kosmetiikkatuotteita. 

Laboratorio oli yhtä kliininen kuin kuvitelmissani. Lasiset purkit ja puhtauttaan hehkuvat pipetit lepäsivät täydellisessä järjestyksessä vitivalkoisilla pöydillä. 

Jossain tuoksui kurkku. Haistoin myös inkiväärin. 

Katselin kemistien tarkkaa työtä. Yksi työnsi nenänsä rasvapurkkiin ja haisteli sitä yhtä suurella antaumuksella kuin sommelier haistelee viinejään. Toinen hämmensi paksua tahnaa puisella kepillä. Hiljaista, tarkkaa ja pitkäjänteistä puuhaa.

”Ensin kemisti testaa tuotteet. Sen jälkeen ne siirtyvät markkinoinnin testattavaksi. Lopuksi testiryhmään kuuluu noin 30 ulkopuolista ihmistä, joiden vastausten perusteella päätetään tuotteen tulevaisuus. Ideasta menee noin vuosi ennen kuin tuote saadaan myyntiin”, minulle kerrottiin.

Viimeisen vuoden aikana laboratoriossa on suunniteltu uutta ihonhoitosarjaa, joka saapuu kauppoihin syksyllä. Sarja sisältää seerumin, silmänympärysvoiteen ja hoitoveden. Tuotteissa on kurkku-uutteen lisäksi voimakkaasti kosteuttavaa hyalyronihappoa sekä virkistävää ksylitolia. Täydellisiä ainesosia kesän kuivattamalle iholle. Tämä on ensimmäinen kerta kun Herbina tuo markkinoille seerumin. 

Laboratorio sijaitsee Helsingin Herttoniemessä. Aika mieletöntä, että omasta lähikaupasta löytyvä sarja on suunniteltu niin lähellä. Myös muun muassa Herbinaa valmistavan Bernerin tehdas sijaitsee Suomessa. Tärkeää aikana, jolloin moni pyrkii pienentämään omaa hiilijalanjälkeään.  

Kotiin palattuani sujautin tuotteet jääkaappiin. Säilytän ihonhoitotuotteita usein kylmässä, koska viileiden tuotteiden siveleminen kasvoille virkistää aamuisin kun silmät ovat vielä unessa.

Tästä alkaa noin kuukauden mittainen testi Herbinan uutuustuotteilla. Tulen raportoimaan kokemuksistani myöhemmin blogissa.

Kuvat: Vilma Töyräs

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.