Havaintoja pääsiäisestä

Pääsiäisestä jäi käteen sulaneen suklaamunan lisäksi pari huomionarvoista seikkaa. Sellaisia pikkujuttuja, jotka ilahduttavat pienuudestaan huolimatta varsin suuresti. Asioita, jotka pääsevät aikuisena usein unohtumaan. Asioita, jotka muistaa kun antaa itsensä taantua lapsen tasolle.

Kokosin ne tähän alle. Voimme kutsua tätä vaikka pääsiäismuistioksi vuosimallia 2019.

1. Huumori elää hetkissä. Istuin oululaisessa ravintolassa äärimmäisen hurmaavan vanhemman herrasmiehen kanssa. Hän tilasi itselleen teetä. Tarjoilija kysyi, haluaisiko mies vihreää teetä.

“Vihreää? Sitä on paljon Helsingissä, mutta täällä juodaan ihan PERUSteetä”.

Paras huumori on yleensä ajankohtaista. Hihittelin.

2. Note to self. On turha manata tarjoilijan hitautta jos et itse huomaa tiskillä olevaa nappia “kutsu tarjoilija tästä”.

3. Pelkään yhä takkoja. Rakastan kyllä takkatulta, mutta häkämyrkytys on todellinen uhka. Olen fanaattinen peltien sulkemisen suhteen. Tuijotan suurennuslasilla, ettei yksikään hiili enää hehku. Nyt jätin pellit auki koko yöksi. Silti heräsin kesken unien tarkistamaan, että perhe yhä hengittää.

4. Paras grillattava makkara on jauhoinen makkara. Grillimakkarassa ei saa olla liikaa lihaa. Muuten se maistuu lihalta eikä grillimakkaralta. Nimimerkki “rakko kielessä” kertoo myös, että vaahtokarkkien kuumentamisessa kannattaa olla äärimmäisen varovainen.

5. Turun vihreää sinappia ei voita mikään.

6. On vaivaannuttavaa olla alasti kylpylän suihkussa ja huomata, että sinut on tunnistettu. Jostain syystä näissä tilanteissa vedän vatsan automaattisesti sisään.

7. Uskomatonta, että Edenin kylpylässä on näinä päivinä yhä höyrysauna, johon sekä miehet että naiset menevät ilman uimapukuja. Hienoa, mutta uskomatonta.

8. Oulussa aamu alkaa sarastaa jo neljältä. Tiedän sen, koska heräsin mökissämme outoon kolinaan. Tappaja oli saapunut moottorisahoineen paloittelusurmaamaan minut. Tai sitten se oli joku pieneläin. Tai teekkari.

9. Lapset ovat ihania.

10. Suklaamunien muovisormukset ovat edelleen in.

Ja sitten huomio, joka ei liity tähän pääsiäiseen. Se on kuitenkin mieltä ylentävä ja hyvä muistaa.

11. On ihan ok sanoa käyvänsä salilla säännöllisesti, vaikka kävisi siellä säännöllisesti kerran kuussa.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.