Feeling Ora

Torstai-iltana kello 21:00 Helsingin Ullanlinnan Huvilakatu on jo pimeä ja hiljainen. Lämmin valo hehkuu vanhan rakennuksen ensimmäisestä kerroksesta ja tunnelma näyttää tiiviiltä. Niin tiiviiltä, että ikkunoiden huuruuntumattomuus on suoranainen ihme. Paikan isäntä, keittiömestari Sasu Laukkonen hyörii pöytien ympärillä ja viihdyttää ihmisiä tarinoillaan. Sanomattakin on selvää, että tämän ravintolan ainoa tähti ei ole ruoka. Yhtä kirkkaana loistaa ravintoloitsija itse.

Ora avattiin Sasun entisen, Michelin-tähdellä kruunatun Chef & Sommelierin tiloihin. Keittiömestari suunnitteli tilan niin, että jokaisella asiakkaalla on esteetön näköyhteys avoimeen keittiöön. Mikään ei siis pysy salassa vaan asiakas näkee ruuan valmistuksen alusta loppuun.

Sasun ote asiakkaisiin on poikkeuksellinen. Hän on kuin tarinankertoja keskellä iltanuotiota. Show pitää sisällään faktoja raaka-aineista ja annosten valmistamisesta. Aivan yhtä hyvin keskustelu voi kuitenkin liukua politiikkaan tai sattumuksiin, joita Monsieur on matkoillaan kokenut.

Kuuden ruokalajin menu on kuin puraisu isänmaata. Pieteetillä suunnitelluissa annoksissa maistuu muun muassa meri, metsä ja maa. Ora sai Helsingin Sanomien arviossa viisi tähteä. Se on paljon, mutta ei ehkä tarpeeksi. Hyvä ravintola on aina elämys, joka muodostuu hyvän ruuan lisäksi keittiöhenkilökunnan luomasta ilmapiiristä. Ora kutittelee pitkälti kaikkia aisteja – ja toivon mukaan Michelin -tähtien jakajat ovat samaa mieltä.

In english

This small and beautiful restaurant Ora is everything you need if you are seeking Finnish flavours. Six course menu offers flavours from the sea, forest and ground. And it´s not all about the food! The chef Sasu Laukkonen himself is part of the show you are about to experience. By listening his stories you get to know his passion for food and good quality ingreedings. Sasu owned earlier a Michelin star restaurant Chef & Sommelier which was located at the same place before Ora. The area is one of the most beautiful in Helsinki! It´s located in street called Huvilakatu which is full of old and colorful buildings. This is definitely a place to visit in Helsinki!

Valitse aina ravintolan suositukset viineiksi!
Always choose the sommeliers choices!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.