Entä jos jokainen päivä olisi päätös

(My thoughts when roaming in Amsterdam streets…)

Mieti hetki tätä. Heräät aamulla ketutukseen. Tiedät, että päivä tulee vaatimaan sinulta paljon enemmän kuin sinulla on antaa. Päässä jyskyttää. Haluaisit jäädä sänkyyn, vetää peiton pääsi päälle. Unohtua lämpimään.

Entä jos tekisitkin seuraavan:

Heräät juuri siihen vitutukseen mihin olet tottunut. Tunteesta huolimatta nouset lämmöstäsi ja kävelet kylmään kylpyhuoneeseen. Siinä, juuri siinä… Katsot unen turvottamia kasvojasi hammastahnan roiskeilla valellusta kylpyhuoneen peilistä, ja suostut näkemään vain hyvää. Hymyilet terveelle itsellesi ja päätät, että tästä tulee hyvä päivä.

Naurettavaa? Tavallaan kyllä…

On naurettavan helppoa valita hyvä asenne. Asenteesi ei lopulta ole kiinni mistään muusta kuin sinusta. Ei päivän uutisista tai negatiivisuutta tihkuvasta työkaverista. Hän voi ihan rauhassa tihkua kuiviin! Et tietenkään voi päättää kaikkea mitä päivä tuo tullessaan, mutta voit suhtautua kaikkeen haluamallasi tavalla. Voit päättää joka aamu, että mikään tai kukaan ei tule päättämään mielentilaasi puolestasi. Se on sinun päätöksesi, sinun päiväsi ja lopulta sinun elämäsi.

Kerron esimerkin. Poikani ei pitänyt tavasta, jolla eräs koululainen häntä kohteli. Asia vaivasi pientä ja analyyttista päätä paljon. Se oli mielessä illalla nukkumaan mennessä ja aamulla hampaita pestessä. “Tuleekohan tästäkin huono päivä”, hän saattoi kysyä.

Aloimme opetella toisin. Aamuisin pyysin häntä toistamaan hieman kornilta kuulostavan lauseen “Tästä tulee hyvä päivä!”. Toki asiaa puitiin kaikilta mahdollisilta kulmilta, mutta nimenomaan asennemuutos oli muutoksista tärkein. Näytimme henkistä keskisormea kaikille, jotka halusivat pilata päivämme omalla pienuudellaan. Emme antaneet heille valtaa tehdä päätöksiä puolestamme.

Ja tiedätkö mitä? Se toimi!

Asenne on kaikki kaikessa.

Kaikki.

 

 Prinz von Hessen Classic Trocken 2014

Valkoviini / QbA Rheingau / Rheingau, Saksa

Riesling

Eksoottisia hedelmiä muistuttava tuoksu on myös kukkainen ja hunajainen. Siitä voi erottaa muun muassa vihreiden omenoiden sekä persikan kiven aromeja. Helppo ja kepeä!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + twenty =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.