Elämäni kallein lounas – Hotel du Cap-Eden-Roc

Valehtelisin jos väittäisin, etten tuntenut itseäni hieman snobiksi istuessani Hotel du Cap-Eden -Rocin ravintolan terassilla vaaleanpunainen cocktail kädessäni. Edessä avautuvan meren välkehdintä oli voimakkuudeltaan sitä luokkaa, ettei edes hotellin äveriäimmän vieraan timanttisormus kimaltanut niin näyttävästi. Tuuli tarttui vitivalkoisiin aurinkovarjoihin ja ylikohteliaiden tarjoilijoiden prässättyihin puuvillalahkeisiin. Aallot rouhivat kallionseinämiä ja minusta tuntui, että jalat piti ristiä yhteen niinkuin hienot leidit tekevät.

Hotel du Cap-Eden-Roc sijaitsee Antibesin alueella, noin parin tunnin ajomatkan päässä Nizzasta. Hotelli on rakennettu jo vuonna 1887 ja sinne majoittuivat kirjailijat inspiraatiota etsiessään. Sittemmin hotelliin ovat majoittuneet tyypit nimeltä Ernest Hemingway, John F. Kennedy, Orson Welles, Elizabeth Taylor ja moni muu.

Persikasta ja samppanjasta valmistetun alkudrinkin jälkeen söimme minimalistisen lounaan ja joimme lasilliset tarjoilijan valitsemaa valkoviiniä. Laskun saavuttua kiitin luojaani, etten enää tilannut kahvia ja jälkiruokaa. Mahan yhden nurkan täyttänyt lounas maksoin nimittäin kahdelta hengeltä noin 300 euroa. Voitte varmaan kuvitella, että tonnin hotelliyö jäi vain haaveeksi ja hieman nälissään mutta täysin tyytyväisinä kipitimme vuokra-autoomme ja karautimme hieman huokeampaan majapaikkaan.
Hotel du Cap-Eden-Rocissa tärkeintä ei ollut ruoka vaan tunnelma, jossa yhdistyi historia, luovuus, täsmällisyys ja kauneus. Ehdottomasti eksymisen arvoinen mesta.

You may also like

2 comments

  1. Ihana blogi sinulla, jäin kerrasta koukkuun! ❤ Hei saako udella, mistä olet löytänyt noin makean mekon joka tuossa Cap Eden Roc -lounasjutussa on ylläsi?

    1. Kiitos kun kirjoitit näin ihanan palautteen! Mekko on itseasiassa ostettu Oulusta keskustassa sijaitsevasta krääsäkaupasta 😀 Siellä myytiin kaikkea avaimenperistä vaatteisiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.