EAT THE FOOD AND DRINK THE WINE

Onhan se ihan saamarin vaikeaa. Herätä aamulla pimeyteen, lähteä töihin pimeydessä ja palata kotiin kuin jätesäkin sisällä. Ratikassa ihmiset tuijottavat ikkunasta aivan kuin sieltä näkyisi jotain? Ainoa näky on ikkunasta heijastuvat kasvot, joiden hymyä etäisesti muistuttava ilme johtuu vilunväristyksestä.

Tsemppimieli yltää aina siihen saakka kunnes ensimmäinen flunssa katkaisee kamelin selän. Purkista nielty c ja d ei enää auta. Pimeys ryystää pillillä viimeisenkin energiapisaran sisuksiinsa. Jäljelle jää kuori, joka haahuilee vetisillä kujilla etsien latauspistettä. Turhaan.

Voimavarat heikkenevät, mutta oravanpyörä ei laske kierroksia. Arki rullaa samalla volyymilla kuin kesäisenä päivänä, jolloin aurinko kantaa puolet harteilla lojuvasta painosta. Lasti lepää taas koko painollaan olkapäillä kun linnun laulun tilalle tulee nastarenkaiden tikitys ja alituinen haukottelu.

Miten tästä voi ikinä selvitä?

Olen rakentanut elämääni pari latauspistettä, jotka pitävät koneen käynnissä. Ne pitävät minut pinnalla, mutta eivät saa kävelemään vetten päällä. Suu on kuitenkin sen verran pinnan yläpuolella, että on helppo hengittää. Usko tai älä, mutta se riittää!

Tärkein selviytymiskeino on armollisuus. On jo tarpeeksi sinnikästä selvitä tästä vuodenajasta hengissä, joten nyt ei tarvitse olla tehokas. Hyvinvointia ei kannata suorittaa pikkusormi pystyssä vaan päästää kroppa näytönsäästäjälle. Pakko ei ole paras muusa vaan muusan roolia näyttelee nautinto. Kahvakuulat voi siis ihan hyvin vaihtaa vihreisiin kuuliin.

Pakaralihaksen treenaamisen sijaan on hyvä keskittyä ruskean rasvan kehittämiseen. Se nimittäin tuottaa lämpöä ja samalla suojaa meitä kylmältä viimalta. On siis suoranainen velvollisuus vaihtaa iltalenkki välillä illalliseen lenkkikaverin kanssa! Piinaava fakta kun on, että kevät valonsa kanssa ei ole vielä edes horisontissa. Se taas tarkoittaa, että kesä ja bikinikausi on vielä kaukana. Hyvin kaukana.

Joten…

relax,
enjoy,
eat the food
and
drink the wine!

La Lepre delle Fonti 2015

Chianti, Toscana, Italia
Merlot, Sangiovese

Tähän vuodenaikaan ja mielentilaan täydellisen tumma viini. Kirsikkaa, herukkaa ja ripaus kahvia muistuttavaa tuoksua. Lämmin. Ja ah, sopii täydellisesti pastojen, patojen ja pihvien kanssa!
Viinikellari

photo: Sami Piskonen muah: Laura Rantaniemi style: Annette Tamminen (jumpsuit: Monki)

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + fourteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.