Bubble your way to 2018

Tällä kertaa en hikoile Alkon hyllyjen välissä etsien vuodenvaihteen kuplajuomia. Nyysin parhaat juoma-suositukset ammattilaisilta. Tässä tärpit myös sinulle!

Ensin kuitenkin pari sanaa syömisestä!

Maailman metropoleissa ja takapajuloissa reissanneet Tuomas Milonoff ja Riku Rantala kirjoittivat kirjan, jonka jokaisen rientoihin lähtevän tulisi lukea. Mad Spirit muun muassa neuvoo, miten juhlit oikein ilman kaameaa kankkusta. Tässä muutama takaraivoon jääneistä opeista, joita Riku haastattelussani Radio Aallolla tähdensi.

1. Tärkeintä on syöminen! Muista naukkailla snäkejä pitkin iltaa. Voit pitää mukanasi esimerkiksi proteiinipatukkaa tai pähkinäpussia.

2. Lasillinen vettä joka toisen (tai viimeistään joka kolmannen) juoman jälkeen on suositeltavaa.

3. Puolen yön jälkeen syö hieman tuhdimmin. Käy siinä vaiheessa vaikka snägärillä.

Suomalaisen juomakulttuurin yksi suuri kompastuskivi on ruokakulttuurin puute juomisen yhteydessä. Juottoloiden lähmäiset ja noroviruksella valellut pähkinät eivät riitä. Me tarvitsemme ravitsevampaa ruokaa! Jokaisella vessareissulla valelet pöntön posliinipintaan tärkeitä hivenaineita. Kehosi janoaa niitä lisää – vaikka siltä ei drinkkiä siemaillessa tuntuisikaan.

Syö ja juo välillä vettä niin voit nauttia ihanasta vuodenvaihteesta kuplivalla kilistellen – siinä hyvän juhlan ydin kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Sitten niihin juomavinkkeihin.

Pere Ventura Brut Rosé

Täydellinen alkusalaatin tai alkupalojen kanssa! Punasävytteinen tuoksu muistuttaa muun muassa punaherukoita ja vadelmia. Tuo marjaisan maun kielelle.

Prinz von Hessen Royal Kabinett Trocken 2013

Suomen kuninkaan viini. Upean hedelmäisen tuoksun ja mineraalisen yrttisen maun yhdistelmä.  Nauti paistettujen ja grillattujen punalihaisten kalojen kanssa.

Prosecco Superiore Vigneti del Fol

Rypäleet tähän monikäyttöiseen Proseccoon tulevat yhdestä tarhasta, Cru Vigneti del Fol. Viinissä on 16g sokeria litralta, joka tekee siitä notkean, runsaan ja tasapainoisen. Tuoksun aromit muistuttavat hunajamelonia ja raikasta sitrushedelmää.

Vinkit: viinikellari.com

Kuvat: Jussi Heikelä

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − nineteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.