Antakaa meidän vakoilla rauhassa!

Myönnä pois! Olet katsonut exäsi Instagramia tai stalkannut hänen nykyistä tyttöystäväänsä. Tietenkin olet! Some on muun muassa stalkkaamista varten.

Siksi pöyristyin huomatessani uuden apin. Sen tarkoituksena on kertoa Instagramin käyttäjälle, ketkä profiilissa ovat vierailleet. Käytännössä jokainen stalkkaaja jää kiinni ja menettää kasvonsa.

Tämä appi täytyy poistaa markkinoilta! Miksi? Anna kun täti kertoo…

Sosiaalinen media on illuusio. Se on leikki, jota me kaikki piirissä leikimme. Tiedämme, että se ei kerro todellisuudesta tuon taivaallista. Se on siloteltu kuva elämästä. Somessa olemme haluamiamme ihmisiä. Sillä ei ole juuri tekemistä vaikeiden aamujen tai vielä vaikeampien elämän suurten kysymysten  kanssa.

Ja ihan hyvä niin.

Sosiaalinen media on pakoa todellisuudesta. Se on todellisuuden ja unelmien välinen alue, jolla jokainen leikkii parhaaksi katsomallaan tavalla. Minä en halua julkaista oksutauti -päivityksiä. Ne ovat liian iholla, liian todellista elämää.

Ehkä se tekee minusta freikin. Sitä varmaan olenkin – somessa.

Haluan kertoa kuvillani, että a) tästäkin eläimestä kuoriutuu ihminen kahvin ja tahdon voimalla, b) stalkatkaa exät ihmeessä! Mieluummin näette minut somessa kuin sunnuntaina pitsajonossa säikkynä ja vaivaantuneena.

Sekin on tapahtunut.

Sitäpaitsi: haluatko todella tietää, kuka sinua vakoilee? Entä jos hän on entinen poikaystäväsi? Juuri hän, jossa olet vielä vähän kiinni. Aivosi alkavat kehitellä epätoivoisia selityksiä, joiden pohja on yhtä pettävä kuin joulukuinen jää Helsingin edustalla. “Rakastaako hän minua edelleen?”, “Hän ei ole vielä päässyt minusta yli!”, “Pitäisikö minun laittaa hänelle viesti?”. Noista ajatuksista ei ole pitkä matka tiistain ja sunnuntain väliseen yöhön, jolloin se tekstiviesti pitkällisen pohdinnan jälkeen saavuttaa exäsi puhelimen.

Eihän hän ikinä vastaa…

Antakaa ihmisten siis stalkata rauhassa! Väitän, että sosiaalinen media on vähentänyt entisajan hiippareiden ja perässäkävelijöiden määrää. Nyt jokainen voi tuijottaa ihastustaan tai vihastustaan instagramissa niin kauan kuin haluaa.

Ketä sinä stalkkaat? Ja mikä vielä tärkeämpää: Oletko valmis siihen, että vakoilujesi kohde saa tietää totuuden?

En minäkään.

Kuvat: Sami Piskonen

 

Costa Rossa 2014 Ripasso Superiore

/ DOC Ripasso Superiore / Valpolicella, Veneto, Italia

Tämä viini on intensiivinen Ripasso! Se on mausteinen, lämmin ja mustaherukkainen. Nuori viini, joka kestää pitkän varastoinnin.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.